Пише "лук -1 глава" и отдолу още веднъж "лук- 1 глава кромид" . В крайна сметка става въпрос за различни видове лук и трябва да се сложат две цели глави, или си е само една глава кромид?
Гаспачо така или иначе се прави винаги С краставица. Този суров жълтък трябва да е някаква новост или експеримент, няма испанец който да прави Гаспачо с жълтък, нито със домати от консерва, нито пък с лимон. Слага се оцет.
Кога се слага основния продукт доматите - не е споменато. Само в началото се казва, че се попарват и накълцват..., но кога се слагат в супата, преди или след лука и морковите?
Доматена супа- да, но не е крем супа,тъй като продуктите са нарязани на парченца, а не пасирани.
Нали загряваме маслото със меда и содата в началото, тогава защо след като сместа се охлади казвате да се добави пак маслото заедно с яйцата и захарта? Последно, къде се слага маслото? Благодаря.
Здравейте. Не знам как очаквате да получите мек и пухкав безглутенови хляб - няма как да стане, освен ако не е нещо като кекс и да е с химически набухватели. Съветвам Ви да опитате да "поиграете" с температурата на печене и според специфичността на вашата фурна да откриете кои са подходящите градуси на печене на такъв хляб. Казвам го защото при по- ниска температура той ще изсъхне още повече, при много висока ще остане суров отвътре. Просто трябва да улучите точната температура, това е ключето според мен. Иначе пропорциите са си точни, рецептата е от известен и уважаван кулинарен сайт и е сполучлива.
А, освен това, как точно се консумират печени зърна от спелта или елда? Те ще станат камък твърди и това не може да се яде. Според мен трябва да са само овесени ядки и нищо друго. На снимката също се виждат, че са с овесени ядки, което е всъщност нормалното.
Липсват продуктите за какаовия слой. Писано е само черен шоколад, но в описанието се казва, че въпросният какаов слой се прави от горните три продукта, които никъде не фигурират. Само има кокосова захар, но тя е за основата и би трябвало за слоя да има друга.
А черния шоколад всъщност е само за поръсване отгоре и е съвсем отделно. Нещо е сбъркана рецептата.
Моите коментари