Не,няма набухватели. Тестото е подобно на класически пандишпан, при който се разчита на перфектното разбиране на яйцата (в случая и на водна баня), от което се получава пухкава текстура и без набухватели.
Всъщност как се озовава кремпита в чашите не става никак ясно...
Да вариш желатин половин час, макар и на пара не е много удачно.
Неточни понятия - "сварената сметана" , когато всъщност става въпрос за сварения крем може би..
Марианка здравей. В продуктите пише "суха мая" , но да не би да се има предвид "бакпулвер", тъй като кекса по принцип не се прави с мая и не втасва, а се слага да се пече директно. Но може пък това да е някаква различна технология на приготвяне, затова питам.
Няма как да се получи тесто от 800 г брашно без никаква течност и само с 200 г кисело мляко и 1 яйце. Има някаква грешка в количествата или е изпуснат някой продукт.
Като че ли рецептата е недовършена - може ли малко пояснение след като лимона, захарта е водката се "оставят да престоят ",това престояване за колко време се случва? И след това прецежда ли се нещо или си го държим така с резените лимон вътре?
Моите коментари