Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Това не е Сангрия!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ако пържите 8 минути скариди които вече веднъж са варени просто ще получите едни безвкусни и сухи неща. Също така - няма как времето за готвене на замразени скариди (без предварително размразяване) и пресни такива да е едно и също. Да не говорим, че 8 минути са твърде много, а за кралските скариди 10-12 минути - пак е много време. Ако както казвате се готвят до изпаряване на водата, тогава изобщо не говорим за пържене. Изпуснат ли вода, те започват да се варят а не да се пържат. Готови са, когато променят цвета си - от сивкав на оранжев (с изключение на видовете които са си бели и преди и след термичната обработка, те се познават че са готови по това че загубват прозрачния си оттенък).
Yordanka Kovacheva коментира:
А сигурна ли сте че сте приготвяли сурови, тоест пресни бутчета или са били Конфи, както често ги продават?Защото разликата е огромна. Пресните няма как да се сготвят на тиган по описания начин, в никакъв случай. То пилешки бутчета едвам биха станали така, а патешкото се води дивечово месо и се готви дълго време (с изключение може би на гърдите). При бутчета, които се продават конфитирани, ок, по тази рецепта могат да се направят, но дотам.
Yordanka Kovacheva коментира:
Супер бонбони, но нищо общо с Рафаело. Присъствието на кокос в дадени бонбони не ги прави Рафаело. Тук имаме кокосова захар,която е тъмно кафява на цвят и дори и после да оваляме в кокосови стърготини пак бонбоните ще са тъмни, а не снежно бели както би трябвало да изглеждат.
Yordanka Kovacheva коментира:
Радвам се ,че ви е харесала и благодаря за отзива :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Как по- точно ще се "активира" бакпулвера за 20-30 минути? Той се активира на момента и колкото повече стои, става точно обратното - деактивира се.
Yordanka Kovacheva коментира:
Не,няма набухватели. Тестото е подобно на класически пандишпан, при който се разчита на перфектното разбиране на яйцата (в случая и на водна баня), от което се получава пухкава текстура и без набухватели.
Yordanka Kovacheva коментира:
Всъщност как се озовава кремпита в чашите не става никак ясно... Да вариш желатин половин час, макар и на пара не е много удачно. Неточни понятия - "сварената сметана" , когато всъщност става въпрос за сварения крем може би..
Yordanka Kovacheva коментира:
Марианка здравей. В продуктите пише "суха мая" , но да не би да се има предвид "бакпулвер", тъй като кекса по принцип не се прави с мая и не втасва, а се слага да се пече директно. Но може пък това да е някаква различна технология на приготвяне, затова питам.
Yordanka Kovacheva коментира:
Липсва описание как се оформя това "руло".
Yordanka Kovacheva коментира:
Привет. Какво е свирчок?
Yordanka Kovacheva коментира:
Какво означава да намажем преходите на сладките със сладко? Благодаря.
Yordanka Kovacheva коментира:
"Нарежете крема на малки кубчета и ги прибавете към крема". Кой крем да нарежем на кубчета?..
Yordanka Kovacheva коментира:
А набухвател слага ли се? Мая, бакпулвер,сода? Без него няма да се получи нищо според мен.
Yordanka Kovacheva коментира:
Шоколадовата глазура от какво се прави и колко и е количеството? Благодаря.
Yordanka Kovacheva коментира:
Липсват бишкотите в продуктите