За да не залепва рибата, скарата трябва да е добре загрята и намазана с олио. Първо може да опечете рибата от страната на кожата, така кожата ще стане по-хрупкава.
Мидите с черупки се готвят съвсем бързо - пет минути са напълно достатъчни, за да се отворят напълно. Дългото варене на мидите ги прави жилави. По време на варенето на мидите с черупки, тенджерата трябва няколко пъти да се разтърси.
Пародонтакс е доста добра паста, по отношение на парадонтозата. Бих препоръчала и жабурене със смрадлика сутрин и вечер, защото тази билка наистина има изключително действие при проблеми от подобен характер.
Кюфтета се пекат в тавичка, която е покрита с хартия за печене, за да не се зацапва толкова много. Според мен температура от 200 градуса е идеална за печене на вкусни кюфтенца.
Печене на цяло пиле в загрята на 180 градуса фурна зависи от килограмите на пилето и от това дали е пълнено. Така например пиле около 1-1.4 кг се пече 90 минути, ако е ненапълнено и около 100-тина минути, ако е напълнено.
Моите коментари