Чудите се с какво да поканите гостите си или какво да хапнете след вечеря? Не се чудете повече, защото сега ще ви предложим няколко здравословни и вкусни мезета, лесни за приготвяне и с които ще изненадате семейството си или гостите.
Брускети
Брускетите може да направите по най-различни начини. Някои от тях са:
- Брускети с подправки. Можете да използвате подправките, които най-много ви допадат, както и зехтин;
- Брускети със сирене и чери домати. Към тях можем да добавим и маслини;
- Брускети с филаделфия и сьомга. Оригинален и вкусен аперитив;
- Брускети с козе сирене и карамелизиран лук. Малко по-изискан ордьовър, но също лесен за приготвяне и уникално вкусен.
Хумус
Хумусът може да бъде домашно приготвен или от магазина. Има най-различни видове хумус на пазара - с маслини, с подправки, т.н. Към него можем да добавим соленки или брускети.
Гуакамоле
За Гуакамоле имаме нужда само от авокадо, лук и домат. Изключително здравословна и лесна за приготвяне разядка, която може да поднесете и като мезе след вечеря. Друго предложение с авокадо е сос от авокадо и сирене, който можем да намажем върху филийка хляб или отново брускети. Също така можем да направим пълнено авокадо със смес от самото авокадо, варено яйце и риба тон.
Зеленчуци
- Зеленчуци като краставица и морков можем да нарежем на лентички и да ги сервираме, като можем да ги съчетаем с гуакамоле, хумус или авокадо със сирене;
- Тиквичка. Нарязани на ленти тиквички, с които увиваме шунка и кашкавал и ги панираме. Ако сте фенове на патладжана, може и него да
използвате.
Яйца
Варени яйца нарязани на половина и напълнени със смес от жълтък, майонеза и риба тон. Изисква малко повече време за приготвяне, но също са перфектен аперитив. Също така за пълнените яйца можем да използваме и морски дарове, като например скариди.
Гъби
Пълнени гъби със шунка и кашкавал на фурна. Други варианти са със зеленчуци и кашкавал, със зеленчуци и доматен сос, с кайма, със сирена т.н.
Тези са някои от нашите бързи, лесни и вкусни предложения и с които да впечатлите приятелите и семейството си.
Коментари