Когато ви предстои да посрещате повече гости, се предполага, че отдавна сте решили какво ще бъде основното ви ястие, което ще им предложите - дали ще е печен джолан, пилешки пържоли или пък риба. Вече сте намислили какво ще сложите на масата, това е ясно.
Но много често се случва да не сте измислили каква да е гарнитурата към основното ястие и затова ние тук ще ви предложим 10 идеи. Не че ще ги чуете за първи път, но вероятно в бързината не сте се сетили каква би била най-подходящата солена гарнитура към вашето основно ястие.
1. Гарнитура от картофи
Това е класическа гарнитура, която пасва на абсолютно всичко, включително и на риба. Можете да задушите картофите, да ги запечете или пък да ги направите на пюре. Не ви препоръчваме само да ги пържите, защото пържените картофи задължително трябва да се поднесат горещи, а това означава, че ще лишите сътрапезниците си от своето присъствие на масата.
2. Задушени зеленчуци
Изключително лесни за приготвяне. Предлагат се дори всякакви миксове от замразени зеленчуци, които е необходимо само да задушите в малко масло и да подправите на вкус.
3. Ветрило от патладжани
Можете да намерите конкретни рецепти за това как да ги приготвите на сайта ни, само не забравяйте, че задължително трябва да включите към времето им за приготвяне и около 30 допълнителни минути, за да могат те да се отцедят от характерната за тях горчилка.
4. Бейби моркови
Можете отново да задушите бейби морковите или пък да ги глазирате.
5. Рулца от тиквички
Много ефектна гарнитура, подходяща почти за всякакви ястия, особено за меса. Различни варианти на рулца от тиквички можете също да откриете на сайта ни.
6. Ориз
Подобно на картофите, оризът също е перфектната идея за гарнитура. Можете просто да го сварите (като внимавате да не го разварите), да прибавите към него куркума или къри, за да придобие по-екзотичен цвят, или пък да го задушите заедно с микс от зеленчуци.
7. Аспержи, увити в прошуто или бекон
В интернет пространството има безброй рецепти за приготвянето им, а ако не разполагате с аспержи, можете да ги замените с родния ни праз лук. Трябва само или леко да го бланширате или да го задушите в масло.
8. Пълнени гъби
Тук няма какво толкова да ви обясняваме - можете да измислите каквато и да е плънка за пълнените гъби, а защо не само масло и ароматни билки?
9. Полента
Или казано по български - качамак, който можете да нарежете на хапки. Имайте предвид, че той задължително се сервира топъл.
10. Паниран карфиол
Да, чудесна идея, особено за есенна гарнитура! Само имайте предвид, че за съжаление не всичко са любители както на карфиола, така и броколито.
Коментари