Храната ви става отровна, ако я готвите така
Hrana vam postaje otrovna ako je pripremate ovako
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Храната ви става отровна, ако я готвите така

Храната ви става отровна, ако я готвите така

Храната ви става отровно, ако я готвите така
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.
Виж ››

Храната е един от начините да се поглезим с нещо вкусно и апетитно, но това невинаги е така, ако не сме я приготвили правилно. Именно начинът на топлинна обработка е от съществено значение, за да може организмът ни да усвои всички важни полезни вещества от съставките на блюдото ни.

Начинът на приготвяне на храната оказва влияние и на нейните свойства, като така например при определени обстоятелства тя може да стане дори отровна. Именно затова всяка една домакиня е длъжна да познава много добре не само вкусни рецепти, за да може да глези семейството си, но и да знае как да готви здравословно храната, за да не навреди на здравето на близките си хора.

Михаил Мяснянкин е руски онколог-хирург и е също така кандидат на медицинските науки. Той споделя много интересни факти за обработката на храната пред руския Канал 5, а именно при какви условия храната ни става отровна и може да причини дори рак. Учените смятат, че една от причините за това е, ако храната е била замърсена с минерални торове или пък с канцерогенни вещества.

Мяснянкин допълва, че консумирането на подобни продукти ще има пагубен ефект на стомашно-чревния тракт, както и на лигавицата. Освен това приемането на такава храна на постоянна основа може да доведе дори до злокачествени новообразувания, които ако не се диагностицират ранно, могат да доведат до летален изход.

Лекарите отбелязват и още един проблем, който е свързан със самото приготвяне на храната, а именно пърженето на месо или пък на зеленчуци в олио. Това е много вредно, особено ако консумирате основно само такава храна. Именно затова е много по-добре да залагате на задушаването като начин на готвене, който е много по-полезен и здравословен.

Още по-опасно за здравето ви е, ако пържите повторно храната ви в една мазнина, тъй като по този начин се натрупват опасните канцерогенни вещества, които също могат да доведат до рак.

За да не е отровна храната - задушавайте

Онкологът Мяснянкин съветва всички хора да се откажат или да намалят до минимум приемането на алкохолни напитки по време на хранене. Причината за това е, че честата им употреба води до увеличаването на риска от развитието на злокачествени новообразувания.

Грижете се за здравето ви и се старайте да се храните здравословно и разнообразно, като задължително обръщате внимание не само на това какви продукти консумирате, но и как са приготвени те.

Не забравяйте и за активния начин на живот, защото той също е много важен, ако искате да се радват на крепко здраве.

А сега вижте и ползите от бавното готвене на храната и си изберете нещо за вечеря от тези полезни рецепти на пара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest