Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Каприлова киселина - всички свойства и ползи

Каприлова киселина - всички свойства и ползи

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
каприлова киселина в кокосовото масло
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
122.00 лв.

Кокосовото масло придоби популярност през последните години и започна масово да се ползва в кулинарията. Но знаете ли, че кокосовото масло съдържа и мощно противогъбично средство?

То се състои от три важни мастни киселини: каприлова киселина, капринова киселина и лауринова киселина. От тях, каприловата киселина е неговата най-ценна активна съставка. Каприловата киселина е известна със способността си да убива клетките на Candida, както и да възстановява нормалните нива на киселинност в стомаха, а също и да повишава имунитета.

За максимален ефект се препоръчва комбиниране на каприловата киселина с други противогъбични средства като масло от риган, чесън и екстракт от семена на грейпфрут.

Каприловата киселина също е известна със своите антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства и може да помогне за лечение на кожни заболявания и акне. Служи и за лечение на инфекции на пикочните пътища, инфекции на пикочния мехур и дори гингивит /възпаление на венците/.

Каприловата киселина не е пробиотик, но може да помогне за поддържането на здравето на храносмилателната система чрез своите противовъзпалителни и противогъбични ефекти. Доказано е, че каприловата киселина помага за лечение на болестта на Крон /възпаление на червата/. Проучванията показват, че каприловата киселина може да помогне да се изгорят излишните калории, което от своя страна води до загуба на тегло.

Доказано е, че каприловата киселина помага за контрола на теглото. Освен че увеличава разхода на енергия и влияе върху отлагането на мазнини, каприловата киселина подобрява и състоянието на ситост. Това означава, че тя помага да се чувстваме сити за по-дълъг период от време.

каприлова киселина

Проучване в Китай показа, че каприловата киселина, смесена с други масла, може да бъде полезна при контролирането на диабета. Изследванията сочат, че кетогенната диета, комбинирана с добавки с каприлова киселина, може да помогне за контролиране на припадъците, които са присъщи за епилепсията.

Лекарите използват каприловата киселина като енергиен източник при пациенти, които страдат от хронично недохранване, тъй като тя се абсорбира и усвоява лесно. Тя е подходяща за пациенти, които имат заболявания като хронична диария, стеаторея и др.

Как да я приемаме?

Кокосовото масло съдържа каприлова киселина, лауринова киселина и капринова киселина, три мощни противогъбични средства, които работят чудесно в комбинация. Препоръчително е да започнете, като приемате 1-2 супени лъжици кокосово масло всяка сутрин, след което да увеличите дозата до 5 супени лъжици на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest