gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Как витамин D влияе върху здравето на децата?

Как витамин D влияе върху здравето на децата?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45683
Как витамин D влияе върху здравето на децата?
Органайзер за хладилник - 4.85л-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
6.50 лв.
5.40 лв.
Виж ››

Родителите трябва да научат децата на значението и ролята на витамините в ежедневието. Витамин D предлага много ползи за здравето. Правилният прием на витамин D е от основно значение за воденето на здравословен живот. От феталния стадий до смъртта, правилният прием на витамин D е от съществено значение.

Липсата на витамин D при децата може да доведе до много здравословни проблеми. Някои от тях са липса на правилно развитие, рахит и др. Консумирането на 400 IU витамин D дневно намалява шансовете за рахит при деца и възрастни хора. Порасналите бебета се препоръчва да се излагат директно на слънчева светлина, за да задоволят нуждата от витамин D в тялото ежедневно.

Набавяне на витамин D по естествен начин и как действа при децата?

Витамин D може да се приема от добавки и подобрени храни. Източници на витамин D са например зърнени храни, кисело мляко и прясно изцеден портокал. Има много източници, от които можете да приемате витамин D. Говорейки за работата или ролята на витамина, можем да кажем, че той разгражда мазнините в тялото, а не водата.

Факти за витамин D

Основната функция на витамин D е да усвоява калция, който помага за развитието на тялото и осигурява здрави кости и зъби.

Грижи се за храносмилането на глюкозата и създаването на инсулин, което помага за контролиране на диабета.

При децата витамин D е източник на калций и фосфор, които също помагат за укрепване на костите им.

Видове Витамин D

Витамин D и здравето на децата?
Снимка: 1

- Витамин D2, известен още като ергокалциферол - намира се във всички растения;

- Витамин D6, известен още като холекалциферол - присъства в нашето тяло.

Не е 100% вярно, че излагането на слънчева светлина и пиенето на мляко ще ви помогнат да попълните дефицита на витамин D в тялото си.

С помощта на витамин D тялото ни задържа минералите като калция, който прави костите и зъбите ни здрави. Това е от съществено значение, става ли дума за един млад и сега развиващ се организъм, какъвто е детският.

Витамин D се счита за хормон, който помага за развитието на клетките. Той намалява вероятността от рахит, който насърчава напукването на костите. За съжаление в днешно време все повече родители се сблъскват с този проблем.

Витамин D и децата

Според скорошно проучване децата, страдащи от дефицит на витамин D, обикновено страдат от промени в настроението. Преминаването през апатия, гняв или веселие, и то на бързи обороти, е вредно и опасно за децата. Затова е препоръчително при проблеми с настроенията на детето да проверите приема ли достатъчно от слънчевия витамин. Може решението на проблемите ви да е съвсем лесно.

Витамин D е важен витамин за нашето тяло. Тъй като децата сами не могат да задоволят ежедневната нужда от витамин D, е задължение на родителите да изберат подходящите за тях добавки и в правилното съотношение. И разбира се - да осигуряват балансирано и разнообразно меню за децата си, както и достатъчно игри на слънце и свеж въздух.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest