Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Най-добрите подсладители при печене

Най-добрите подсладители при печене

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
Най-добрите подсладители при печене

Вредите от бяла захар в големи количества са много, но ако искате да се храните здравословно и да намалите калориите от диетата си, това не означава, че трябва да се откажете от по-вкусните неща в живота.

Да, може спокойно да си направите например торта без захар, защото има подходящи подсладители при печене.

Ето какви заместители на захарта може да използвате, когато приготвяте любимите си сладки изкушения във фурната.

Тествайте по-здравословни алтернативи на захарта:

Да, има по-здравословни алтернативи, така че имайте това предвид. Не забравяйте да се запознаете с инструкциите за употреба на съответния продукт, тъй като при замяна на захарта с други съставки може да повлияе на крайния вкус, количеството, текстурата и влагата.

- Кокосова захар: тя е с нисък гликемичен индекс, така че няма да доведе до скокове на кръвната ви захар. Освен това има здравословни мазнини и диетични фибри! Използвайте същото количество кокосова захар като това на рафинираната захар, както е посочено в рецептата.

- Мед или кленов сироп: Тези естествени подсладители също придават богат вкус на печените изделия. Използвайте 3/4 чаша мед или кленов сироп за всяка чаша рафинирана захар, поискана в рецептата. Ако използвате кленов сироп, използвайте няколко супени лъжици по-малко течност (вода, мляко, мътеница и т.н.), отколкото е посочено в рецептата, за да компенсирате допълнителната течност, която добавяте под формата на заместител на захарта.

Кокосова захар

- Еритритол: Този заместител на захарта при печене се използва също в кето рецептите. Подходящ е за здравословно хранене и различни режими.

Добавете повече вкус към вашите печени лакомства, за да компенсирате по-малкото захар. Ето някои идеи, които ще заобичате веднага:

- Добавете настъргани зеленчуци или плодове към тестото за кекс, за да добавите богат вкус и влажност.

- За бисквитки без захар и сладкиши подправките като канела, джинджифил и т.н. могат да повишат вкусовия профил, като отнемат вниманието от по-малкото количество захар, използвано в рецептата.

- Сушените плодове като фурми, червени боровинки, бадеми и т.н. могат да добавят естествена сладост. Можете също да използвате тъмен шоколад за вкусно и здравословно лакомство!

Подсладители при печене

Също така яжте сладките си без глазура, за да избегнете калориите. Но ако трябва да имате все пак нещо за украса, използвайте тези съвети:

- Сервирайте пресни плодове към десертите без захар.

- Гарнирайте торти с потопени в разтопен черен шоколад без захар.

- Направете ганаш само с тежка сметана и неподсладен шоколад; обърнете внимание на размера на порцията, ако следите калориите.

- Използвайте гръцко кисело мляко, разбито с натурален и здравословен подсладител.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest