Карначетата са апетитни, сочни и насищащи малки изкушения от месо, които са чудесно предложение за приготвяне на бърза, лесна и същевременно вкусна вечеря или закуска.
Месото играе съществена роля в нашето балансирано и пълноценно хранително меню. Ето защо е необходимо да включваме поне веднъж седмично в своето хранене някакъв тип месо.
Карначетата са чудесно предложение, тъй като те участват в рецепти, подходящи за солена закуска или за вечеря. Ето някои вкусни рецепти с карначета, които да си приготвите у дома:
Гнезда от карначета
Тази рецепта е изключително лесна и бърза за приготвяне, като е подходяща за всяко хранене. За нея са ви необходими карначета, кашкавал, яйца, бял пипер, сол, олио. Първата стъпка е да разпределите карначетата на равни порции и да ги навиете подобно на охлюви.
В предварително намазнена тава поставяте карначетата и във всяко от тях рендосвате кашкавал. Накрая начуквате две яйца и подправяте със сол и черен пипер. Готовите гнезда се поставят в предварително загрята фурна и се изпичат за около 15 минути.
Закуска с тесто и карначета
Тази рецепта се смята за подходяща предимно като закуска, заради тестото в нея. За приготвяне са ви необходими бутер тесто, жълтък и карначета. Първо разстилате бутер тестото, след което го разрязвате на лентички. Заплитате карначетата в бутер тестото, след което което го намазвате с един жълтък. Печете в предварително загрята фурна за около 35 минути.
Пържени карначета с боб
Тази рецепта с карначета е подходяща за всяко хранене. За нея ви трябват боб, карначета и подправки на вкус. Препоръчително е предишната вечер да измиете и накиснете боба в продължение на едно денонощие. Сварява се бобът и се смесва с подправките в дълбок съд. Изпичат се карначетата и се добавят към подправките и боба.
Панирани карначета
За тази рецепта са ви необходими карначета, яйца, брашно, олио и сол. Карначетата се нарязват на парчета и се навиват на рулца. За да не се разпаднат, то можете да ги закрепите с дървени шишчета.
Навитите карначета се намазват с олио и се нареждат в тава, в която трябва да се изпекат за около 30 минути на 220 градуса. След това всяко от карначетата се изважда и се намазва с панировката от яйце и брашно. Накрая се изпържват в нагорещено олио.
Вижте и някои идеи за:
Коментари