Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Здравословно ли е сушито?

Здравословно ли е сушито?

Суши и японски клечки
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.

Вълнуваща е историята на сушито. То е измислено в Япония през 80-те години на 20 век. Именно Япония стана основният източник на земя, тъй като е островна държава, която е заобиколена от вода от всички страни.

Поради факта, че съставките на сушито са сурови морски дарове, сушито има неподражаеми уникални вкусови характеристики, непознати досега в европейската кухня.

Има много видове суши. Рулцата обикновено се сервират със пикантен или лют сос уасаби, тъй като този сос има антисептични свойства и убива вредните бактерии.

Здравословно ли е сушито? То е истинско хранилище на минерали и витамини, отличава се с най-добрите свойства на нискокалоричните диетични продукти. Японската кухня е богата на растителни протеини и в сравнение с европейската кухня практически няма холестерол.

Счита се за балансирана храна, която помага за нормализиране на храносмилателните процеси и запазва красотата на ноктите, косата и зъбите. Много от съставките му (включително калмари, скариди и водорасли) са силни природни афродизиаци.

Приготвяне на суши

Оризът е отличен източник на енергия, снабдява тялото с въглехидрати и фибри, протеини, тиамин, желязо и ниацин.

Морските дарове, включени в полезното суши, като правило не се подлагат на термична обработка, така че не губят полезни минерали, аминокиселини, витамини и соли. Видовете риба, използвани в японската кухня, са богати на витамини от група В, фосфор, магнезий, калий, йод и флуор. А съдържащите се в тях полиненаситени мастни киселини омега-3 и омега-6 са това, от което се нуждаете в борбата със сърдечно-съдовите заболявания и наднорменото тегло! Полиненаситените мастни киселини омега-3 киселини предотвратяват мозъчни нарушения и помагат в борбата с депресията.

Не е ясно в кой момент точно се е случило това, но отдавна е нахлуло в живота ни – и се е превърнало в много повече от тенденция. Той е невероятно естетичен, изключително вкусен (когато е направен в правилни ръце) и освен това - се възприема като естествен и здравословен.

Полезното суши не е просто храна; то е изкуство, което съчетава културни традиции, майсторство и усет към детайлите. Тази японска кухня предлага разнообразие от вкусове и текстури - от свежестта на суровата риба до хрупкавостта на водорасли нори и нежността на ориза за суши. Подходящо както за бързо хапване, така и за изискан повод, сушито носи със себе си усещане за баланс и хармония, присъщи на японската култура.

Суши

То е подходящо за тези, които търсят здравословна и нискокалорична алтернатива, но същевременно искат нещо различно и интересно. Независимо дали сте новак или вече обичате сушито, всеки нов опит е възможност да откриете нещо неповторимо в този специален свят на вкусовете.

Вижте също как да приготвите суши за деца, научете кои са подходящите напитки за суши или опитайте нашите изпитани рецепти за суши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest