Като повечето ядки и семена, кайсиевите ядки са много питателна храна. Сред хранителните вещества, които те съдържат, е намерен амигдалин, който е известен също като витамин B17. Той атакува ракови клетки и по този начин може да помогне за предотвратяване на рак в телата ни.
Амигдалин (витамин B17) се съдържа в стотици храни, но тези, които са особено богати на амигдалин са изчезнали до голяма степен от нашата диета. Народите по целия свят, които все още спазват традиционната диета, са били предпазени до голяма степен от рак. Тези диети са богати на храни, съдържащи амигдалин.
Освен от кайсиевите ядки, примери на други храни, богати на амигдалин са горчивите бадеми (амигдалин има горчив вкус - сладките бадеми не го съдържат и кайсиевите ядки, които не са горчиви, също не го съдържат). Други храни, съдържащи амигдалин са ябълковите семки, гроздовите семена, просо, бакла, повечето плодове и много други ядки или семена, като боб, бобови и зърнени храни, но не такива, които са били силно хибридни.
Има много начини, по които можете да се борите с рака. Един от тях е изграждане на много силна имунната система. Другият е да консумирате много антиоксиданти, които да се борят с канцерогените в организма. Въпреки това, амигдалин изглежда да бъде уникален в начина, по който той директно атакува раковите клетки.
Амигдалин за първи път е извлечен и е наречен преди повече от сто години, като е бил вписан в фармакологичните речници от това време като нетоксичен. Въпреки това той съдържа отрова, заключени в него - една от нейните съставки е цианид. Но, заключени в съединение с амигдалин, той е химически инертиран и безвреден за нормалната тъкан.
По същия начин готварска сол (натриев хлорид) е безопасно да се яде, а и в действителност е необходима на организма. Но в нея също е заключена отрова - хлор. Това е вярно за всяко вещество, и ще се отнася и за кайсиевите ядки. Въпреки това, амигдалин е по-малко токсичен от солта, и по-малко токсичен от захарта.
Ние сме казвали, че в телата ни има ракови клетки през цялото време. Обикновено имунната система може да се справи с тях. Въпреки това, по време на стрес или в особено уязвимата част от тялото, или по-екстремно или редовно излагане на канцерогени, спомага размножаването на раковите клетки, а в този момент имунната система не може да се справя с тях. Амигдалин идва заедно с имунната система и атакува раковите клетки директно.
Раковите клетки имат в тях ензим, който отключва отровата в амигдалин, и по този начин раковите клетки се унищожават. Нормалните, здрави клетки нямат този ензим. В действителност те имат различни ензими, които отключват амигдалин по различен начин и освобождават хранителни вещества от него, а също и неутрализиращ агент.
Кайсиевите ядките трябва да се дъвчат с храна или плодов сок, и само по пет или шест по едно и също време (в рамките на един час). Имайте предвид също, кайсиевите ядки може да намалят кръвното налягане.
Коментари