Подбрали сме ви няколко рецепти, които можете да приготвите бързо и които стават наистина вкусни. Първата от тях е за сиренки, към които можете да добавите различни подправки, ако семейството ви ги предпочита. Ето и какво ви е необходимо:
Сиренки с масло
Необходими продукти: кофичка кисело мляко, 2 ч.л. сода за хляб, сирене около 300 г, 3 ч.ч. брашно, сол, чубрица, масло
Начин на приготвяне: Смесете киселото мляко и содата и разбъркайте добре с натрошеното сирене. Постепенно се добавя и брашното, след което се подправя по желание с малко чубрица и сол. Сложете мазнина в подходяща тава и с помощта на лъжица изсипвайте едно по едно топчетата в тавата, а върху всяко топче може да сложите мъничко парче масло. Печете в предварително загрята фурна.
Следващото ни предложение за да си направите мъфини – хубавото тук е, че можете да си приготвите кексчетата в зависимост от това какво имате у дома. Ако предпочитате солени, добавете само сирене, може да сложите и някакъв колбас.
За целта разбийте едно яйце, чаша айран 250 мл, 2 с.л. масло, постепенно се добавя и брашно – 300 г заедно с 1 ч.л бакпулвер. Нарежете на ситно твърдо сирене, както и маслини и ги добавете към сместа, след което изсипете във форми за мъфини и печете до зачервяване.
Закуска с ябълки
Необходими продукти: 3-4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, брашно, 4 ябълки, канела
Начин на приготвяне: Разбивате първо яйцата и постепенно добавяте и брашно, за да се получи твърдо тесто. След това разреждате с киселото мляко. Към сместа се добавят настърганите ябълки и канела на вкус. След това се загрява мазнина и се пържат – с лъжица се загребва от сместа и се пуска в мазнината, пържат се до златисто.
Следващата рецепта е за палачинки – сложете 200 г брашно и оформете дупка в средата, в която трябва да сложите 1 ч.л. бакпулвер и щипка сол. След това добавете мляко – около 50 мл, както и едно разбито яйце. След като течността е погълната от брашното, добавете останалата част от прясното мляко – 170 мл. Накрая добавете и малко настърган пармезан. Пържите в сгорещено олио и поднасяте с топено сирене или сладко.
Коментари