Съвети при обработката на бутертесто
Tips for Working with Puff Pastry
Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети при обработката на бутертесто

Съвети при обработката на бутертесто

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Бутерпасти

Бутертестото е лесно за обработка, защото не изисква сложно месене и точене (разбира се, ако не го приготвяте сами) и от него се получават нежни и въздушни вкусотии. То е леко, хрупкаво, ефектно и има редица различни приложения в кухнята. Може да се използва в приготвянето на всичко - солени ястия, пици, кифлички, сладкиши, пайове, торти, т.н.

Когато работим с бутертестото обаче, трябва да спазваме определени правила. Особено ако целим зашеметяващи резултати. Ето няколко съвета как да стане това:

- Когато купувате бутертесто, нека то да бъде замразено и извадено от фризера, неразмразявано и с цяла опаковката. По този начин можете да бъдете сигурни, че е съхранявано правилно.

- Бутертестото трябва да се размразява единствено и само преди неговата употреба. Размразяването става, като се остави на стайна температура или в хладилника.

- Когато режете бутертестото, това трябва да става само с много остър нож. Тъпо острие би смачкало пластовете на многолистното тесто. Най-удобно е това да става в въртящо се ножче за пица.

Бутертесто

- Бутертестото не се мачка, не се меси, не се разточва и не се дърпа с ръце. Направите ли го, то ще бъде съсипано. Някои видове сладкиши обаче изискват разточване на листа бутертесто с цел да се получи тънък блат, който не се надига по време на печене.

- Преди да го разстелете, наръсете кухненската повърхност с брашно, за да не залепва то за нея.

- Всяко от нещата, приготвени от бутертесто, се пекат в предварително загрята на 200-220°С фурна. Температурата до края на печенето не се променя.

- Още преди да поставите тавата в загрятата фурна, е нужно да се убедите, че температурата и е достигнала въпросните 200-220°С. Ако е по-ниска, рискувате тестото да не бухне.

- Ако в ястието използвате плънки, се старайте те да са колкото се може по-малко воднисти, за да не станат изделията тестени и да не се разтичат. За да не се разтекат при печене, намажете предварително с вода мястото за залепване и притиснете с ръка.

Бутерпица

- Не мажете тавата с мазнина или, ако се налага, използвайте много малки количества. Добро решение е да я застилате с хартия за печене. Така изделията няма да залепнат и няма да се омазнят.

- За да направите коричките красиви, апетитни и със златни цветове, мажете произведенията си с разбито яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest