Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Свежи салати с рукола

Свежи салати с рукола

Салата с Рукола

С рукола могат да бъдат приготвени различни салати – съчетавайте с маруля, домати, спанак и др. Съхранявайте я в хладилник – листата ще останат свежи няколко дни.

Салата от рукола и пармезан

Необходими продукти: 250 г зелен боб, 100 г рукола, лимонов сок, пармезан, орехови ядки, зехтин, сол.

Начин на приготвяне: Първо се сварява зеленият боб, отцежда се и се оставя да се охлади. В купа смесвате лимоновия сок, солта, зехтина и нарязаните на ситно орехови ядки.

Рукола

Заливате боба с дресинга и го смесвате с руколата. Обърквате добре и сервирате в чиния – отгоре поръсвате с пармезан и заливате с още малко дресинг.

Следващото предложение е за салата с патладжан и рукола. Първо си нарежете патладжана на парчета, посолете го и го оставете хубаво да се отцеди. После изсипете парчетата патладжан в тава, добавете олио, малко сол и смлян черен пипер, разбъркайте и оставете патладжанът да се запече. Зеленчукът трябва да придобие златист цвят и да омекне.

После го изваждате, оставяте го да се охлади и към него прибавяте руколата, 3 с.л. балсамов оцет, както и една краставица, нарязана на средно големи кубчета. Разбърквате, ако е нужно посолявате, след което сервирате.

Следващото ни предложение е за

Салата с Рукола и Пилешко

Салата със спанак, рукола и сирене

Почиствате и измивате руколата (80 г) и спанака (200 г), след което ги накъсвате и слагате в подходяща купа. Към тях прибавяте 1 – 2 домата нарязани на кубчета.

Подправяте салатата със зехтин и малко лимонов сок и разбърквате. След това нарязвате около 50 – 70 г твърдо сирене на кубчета. Разсипвате салатата в чинии и добавяте във всяка няколко кубчета сирене.

Последното ни предложение е за салата с печено на скара пилешко месо. Ето и точната рецепта:

Салата с пилешко месо и рукола

Необходими продукти: 100 г рукола, 200 г пилешко филе, 2 краставици, зелени маслини, зехтин, лимонов сок, сол, щипка босилек, тиквени семки.

Начин на приготвяне: Първо измивате руколата и я слагате в подходящ съд. Добавяте нарязаните краставици, маслините, след което подправяте със зехтина, лимоновия сок и солта.

Накрая слагате печеното пилешко филе, което нарязвате на тънки ивици. Разбърквате салатата и сервирате в отделни чинии. Отгоре посипвате с печени тиквени семки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest