Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Италиански специалитети с каперси

Италиански специалитети с каперси

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 5 Снимки

3. Италианска салата с каперси


Необходими продукти: 700 г патладжан, 1/4ч.ч зехтин, настърганата кора и сок от 1 лимон, 2 с.л. каперси, 12 зелени маслини, без костилки, 2 с.л нарязан на ситно магданоз, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Патладжанът се реже на кубчета и се пържи 10 минути в зехтин. Когато омекне и придобие златист цвят, се изсипва
върху готварска хартия, която да попие част от мазнината. Посолява се и се изсипва в голяма чиния. Прибавят му се каперсите и маслините, настърганата кора лимон, лимоновият сок, магданозът, сол и черен пипер.

Каперсите са златото на средиземноморската кухня. В Италия те се радват на особена почит, най-вече в южните и части и на остров Сицилия. Там почти няма ястие и салата, в което да няма каперси.

Те имат приятен леко горчив вкус, който изчезва след дългата обработка. Масово се предлагат осолени и мариновани, с пикантен, тръпчив, кисел и леко синапен вкус.

Те придават приятен аромат и вкус на храната. Добавят се и в редица сосове. Едни от най-известните сосове, без които който и да било специалитет е непълен, са италианските. А те в по-голямата си част са на основата на каперсите.

Тук ви предлагаме няколко италиански специалитета, немислими без вкусните каперси /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
27.11.2016 12:02
Интересни предложения, само че сос Тартар не е италиански
0
0