Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Профитероли с тиквен крем за душата

Профитероли с тиквен крем за душата

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Профитероли

Профитеролите са нежен десерт, който в комбинация с тиквен крем е истинска наслада за душата. Тиквеният крем много подхожда на профитеролите, въпреки че не е особено популярен като десерт.

Тиквеният крем е много добър избор за пълнеж на профитероли, защото тиквата добавя сладост на тестото, а вкусът е нежен, кадифен и десертът се топи в устата. Освен това тиквеният крем не е калоричен, за разлика от сметановите пълнежи, които са популярни за профитеролите.

Ако за десерт приготвите профитероли с тиквен крем, това не само ще зарадва всичките ви гости, но също така ще е подходящо за поднасяне дори на тези, които са на диета.

За да се приготвят профитероли с тиквен крем, са необходими 250 милилитра вода, 110 грама масло, щипка сол и щипка захар, половин чаена лъжичка канела, 140 грама брашно, 3 едри яйца, 500 грама обелена тиква, 400 грама крема сирене, 3 супени лъжици пудра захар.

Препоръчва се да се използват яйца от най-високо качество, за да се получат вкусни профитероли. Преди да се използват, яйцата трябва да се поддържат около 3 часа на стайна температура.

Тиква

Фурната се загрява до 200 градуса. В метален съд се кипва водата, добавя се маслото, солта, захарта, канелата и брашното и всичко се разбърква добре. Тестото се вари при непрекъснато бъркане 3 минути.

Слага се в друг съд и се охлажда 5 минути при непрекъснато бъркане. Едно по едно се добавят яйцата, като бъркането не се прекъсва. За разбъркване се използва дървена шпатула. Не се препоръчва използването на метални прибори за разбъркване на тестото.

С помощта на шприц се правят топчета върху тава с хартия за печене. Пекат се 40 минути, фурната се изключва, вратата се отваря леко и тавата се оставя още 10 минути.

Профитеролите се вадят от фурната и се охлаждат напълно. Тиквата се сварява и се пасира до пюре. След като се охлади, се добавя пудрата захар и крема сиренето и се разбива до пухкава смес.

С шприц се пълнят профитеролите с тази вкусна плънка, като се правят малки отвори отстрани и през тях се напълват тестените кръгчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен