Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Плодови кейкове за душата

Плодови кейкове за душата

Плодов кейк

Макар сладкишите да се считат за много вредни, няма нищо по-вкусно от домашно приготвените кейкове. А когато са направени и с плодове, може доста да се поспори по въпроса. Или казано по друг начин - ако не прекалявате с количествата плодови сладкиши, които консумирате, спокойно можете да се отдадете на изкушението. Ето защо сме Ви избрали 3 интересни рецепти за плодови кейкове:

Английски кейк с вишни, сливи и ядки

Необходими продукти: 170 г масло, 1 ч. ч. пудра захар, 1 лимон, 4 яйца, щипка сол, 3 с. л. ром, 1 ч. ч. брашно, 1/2 пакетче бакпулвер, 3/4 ч. ч. нишесте, 1 ч. ч. смлени бадемови ядки, 2 с. л. стафиди, 2 с. л. сладко от вишни, 2 с. л. сладко от сини сливи

Начин на приготвяне: В купа се смесват стафидите и отцедените от сока плодове и се поръсват с рома. Престояват така 1 час. С миксер се разбиват настърганата лимонова кора и лимоновия сок, захарта, солта и маслото. Постепенно се прибавят жълтъците, смесеният бакпулвер с брашното, плодовете и разбитите на сняг белтъци. Кейкът се пече в намазнена форма в предварително загрята на 220 градуса фурна. По желание се поръсва с пудра захар.

Кейк

Лесен плодов кейк

Необходими продукти: 2 яйца, 1 ч. ч. пудра захар, 60 г олио, щипка сода бикарбонат разтворена в 1/2 ч. л. оцет, 1 ч. ч. нарязани плодове, 100 г счукани орехови ядки, 2 ч. ч. брашно

Начин на приготвяне: С миксер се разбиват яйцата, захарта, олиото и содата. Към тях последователно се прибавят брашното, ядките и плодовете и отново се разбърква. Тази смес се изсипва в намазнена форма за кекс и се пече в преедварително загрята на 220 градуса фурна.

Кейк с череши

Необходими продукти: 3 жълтъка, 2 белтъка, 1 ч. ч. захар, 1 ч.ч. кисело мляко, 2 ч. ч. брашно, 2 ч. л. бакпулвер, 6 с. л. олио, 1 ванилия, 2 с. л. сухар, 2 с. л. пудра захар, 1 ч. ч. изчистени от костилките череши

Кейк с череши

Начин на приготвяне: Разбийте много добре с миксер половината захар, жълтъците, млякото, брашното и бакпулвера. Добавете и разбитите белтъци с останалата захар и ванилията. Разбъркайте отново и изсипете сместа в намазнена форма за кекс. Отгоре покрийте с оваляните в сухара и пудрата захар череши. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest