Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пет рецепти за плънки за пелмени

Пет рецепти за плънки за пелмени

Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
Качество без компромис:
Сервиз за хранене Дуралекс Вермел - 44 части
175.00 лв.

Ако сте се научили как се замесва тестото за пелмени е добре да импровизирате с различни плънки. Те могат да бъдат най-разнообразни и приготвянето им зависи от това какви продукти слагате вътре.

Ако продуктите са готови, като например кашкавал, колбас, сирене и т. н. няма нужда плънката да бъде термично обработвана, но ако искате да сложите вътре например кайма или да ги направите вегетариански, използвайки сурови зеленчуци като тиквички или патладжани например, термичната обработка е задължителна. Помнете, че каквато и плънка слагате в пелмените, тя трябва да е изстинала. Ето някои лесни и бързи рецепти за плънки на пелмени.

Плънка от кайма

Необходими продукти: 250 г смесена кайма от свинско и телешко, 1/ 2 глава настърган лук, 5- 6 ситно нарязани гъби, няколко стръка магданоз, сол, черен пипер, кимион и чубрица на вкус.

Начин на приготвяне: В нагорещена мазнина запържвате лука и каймата и след няколко минути добавяте и гъбите. Доливате малко вода, за да не загори сместа и добавяте всички подправки. След като течността изври, плънката е готова.

Плънка от сирене, спанак и гъби

Необходими продукти: 300 г натрошено сирене, 1 чаша нарязан на ситно спанак, няколко мариновани гъби от буркан, босилек и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Всички продукти и подправки се смесват и плънката е готова. Не си мислете, че на спанака му е необходима предварителна термична обработка.

Най-лесната плънка

Необходими продукти: 200 г шунка, 200 г кашкавал, 1 кисела краставичка, пикантина/вегета и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Всички продукти се нарязват на ситно, кашкавалът може да бъде рендосан. Прибавят се и подправките и всичко е готово за пълнене на пелмените.

Вегетарианска плънка 1

Необходими продукти: 1 предварително изпържен патладжан, 1 скилидка чесън, няколко маслини без костилка, сол, черен пипер, босилек и риган на вкус.

Начин на приготвяне: Готовият патладжан се отцежда добре от мазнината, в която се е пържил, и се нарязва на ситно. Към него се добавят нарязаните на ситно маслини, счуканата скилидка чесън и подправките.

Вегетарианска плънка 2

Необходими продукти: 400 г нарязано на много тънко зеле, 1/2 глава нарязан на тънки резенчета кромид лук, 1/2 настърган морков, соев сос на вкус.

Начин на приготвяне: Всички продукти се задушават до пълната им готовност. Към тях се прибавя соев сос на вкус и след като изври цялата вода, плънката е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен