Gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Кои продукти най-трудно се усвояват от тялото

Кои продукти най-трудно се усвояват от тялото

3 от 6 Снимки

3. Сладки неща


Висококалоричните храни са трудноусвоими, но не забравяйте, че понякога човек има нужда от тях. Повече калории означава повече енергия. Ако се нуждаете от нея, наблегнете на сиренето, млякото и плодовете;

В ерата на диетите и здравословното хранене все повече се говори за трудно- и лесноусвоими храни. В това няма нищо изненадващо, тъй като трудноусвоимите храни, както подсказва и името им, са враг на нашето здраве и определено трябва да бъдат избягвани.

Не всеки човек обаче е наясно какви продукти да подбере при изготвянето на ежедневното си меню и кои да се постарае да изключи. А и всеки от нас има специфични нужни и докато един може да изяде 3 ябълки без проблем за закуска, то друг ще почувства небивал дискомфорт в стомаха.

Все пак има продукти, които могат да докарат стомашни неволи на всеки един от нас, ако не знае как да ги консумира правилно или с мярка. Вижте в нашата галерия кои са основните групи храни, които могат да ви накарат да се чувствате като плондер.

Колкото повече преработка е претърпял продуктът, толкова по-трудно усвоим става за човешкия организъм. Дори и натуралните сокове в своето болшинство не са препоръчителни, защото търпят обработка.

Най-просто казано, ако не видите плодовете да растат на дървото или да си ги откъснете от собствената градина, те вече са обработени и са станали трудноусвоими;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
42
31
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати