Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Време за пости: Здравословни салати от сварени зеленчуци

Време за пости: Здравословни салати от сварени зеленчуци

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
1 от 3 Снимки

Салата с варени зеленчуци на пара


Необходими продукти: чаша броколи, чаша карфиол, 1 ябълка, половин чаша зелен фасул, 1/4 чаша ядки орехи, 1/4 чаша стафиди, сусам на вкус.

За дресинга: половин чаша горчица от хрян, 1 ч.л. зелен чай на прах, смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Първо се приготвя дресингът, като всичко продукти се смесват в подходящ съд.

Зеленчуците се варят на водна пара с решетка над подходяща тенджера. Първо се поставят нарязаните на парчета ябълка и зеленият фасул. След 5 минути се добавят карфиолът и броколито и се оставят за още 5 минути на парата.

Зеленчуците се оставят да се охладят леко, след което се поставят в съда за салата. Заливат се с предварително приготвения дресинг и се разбъркват. Отгоре се поръсват с орехи, стафиди и сусам.
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.

Салатите със сварени зеленчуци са едно от най-полезните и здравословни. Те са изключително диетични и носят много здравни ползи, включително превенция срещу рак. В сварените зеленчуци всички вредни нитрати и субстанции са премахнати, а всички полезни свойства са се запазили почти непокътнати.

Има много рецепти за салати със сварени зеленчуци. В тях освен основните съставки присъстват и много екзотични и рядко използвани подправки за салати у нас като стафиди, сусам, зелен чай на прах и други, които също са много полезни.

В зимния сезон на постите си позволете да експериментирате и да добавите някоя необичайна, но хранителна добавка в салатите си. А в галерията горе ви предлагаме да опитате нашите 3 вкусни предложения за салати с варени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен