Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Време за пости: Здравословни салати от сварени зеленчуци

Време за пости: Здравословни салати от сварени зеленчуци

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
2 от 3 Снимки

Руска салата с варени зеленчуци


Необходими продукти: 4-5 главички цвекло, 1-2 моркова, 3 картофа, 3 кисели краставички, 1 консерва (300-400 г) зелен варен грах, няколко стръка пресен лук, копър и магданоз на вкус, зехтин

Начин на приготвяне: Картофите, морковите и цвеклото се сваряват и охлаждат. Нарязват се на малки кубчета и се прехвърлят в купа. Подправят се с пресните подправки и лука, нарязани на ситно, киселите краставички на кубчета и отцедените зърна от консервата с грах.

Салатата се полива добре със зехтина и се сервира.

Салатите със сварени зеленчуци са едно от най-полезните и здравословни. Те са изключително диетични и носят много здравни ползи, включително превенция срещу рак. В сварените зеленчуци всички вредни нитрати и субстанции са премахнати, а всички полезни свойства са се запазили почти непокътнати.

Има много рецепти за салати със сварени зеленчуци. В тях освен основните съставки присъстват и много екзотични и рядко използвани подправки за салати у нас като стафиди, сусам, зелен чай на прах и други, които също са много полезни.

В зимния сезон на постите си позволете да експериментирате и да добавите някоя необичайна, но хранителна добавка в салатите си. А в галерията горе ви предлагаме да опитате нашите 3 вкусни предложения за салати с варени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати