Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Време за пости: Здравословни салати от сварени зеленчуци

Време за пости: Здравословни салати от сварени зеленчуци

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 3 Снимки

Салата от варени зеленчуци


Необходими продукти: 400–500 г цвекло, 3 моркова, 250 г зелен фасул, 1/2 ч.л. семе от копър, 1 ч.ч. олио, 2 с.л. оцет, 1 ч.л. захар, 2 с.л. горчица, 1/2 връзка копър

Начин на приготвяне: Морковите и цвеклото се нарязват на кубчета. Варят се 30–40 минути. Фасулът се сварява отделно за около 15 минути.

Копъровото семе, олиото, оцетът и горчицата се смесват и разбъркват добре. Към тях се прибавят нарязаният на филийки чесън и накълцаният копър.

Сварените зеленчуци се смесват с купа за салата и се заливат със смесените подправки.

Салатите със сварени зеленчуци са едно от най-полезните и здравословни. Те са изключително диетични и носят много здравни ползи, включително превенция срещу рак. В сварените зеленчуци всички вредни нитрати и субстанции са премахнати, а всички полезни свойства са се запазили почти непокътнати.

Има много рецепти за салати със сварени зеленчуци. В тях освен основните съставки присъстват и много екзотични и рядко използвани подправки за салати у нас като стафиди, сусам, зелен чай на прах и други, които също са много полезни.

В зимния сезон на постите си позволете да експериментирате и да добавите някоя необичайна, но хранителна добавка в салатите си. А в галерията горе ви предлагаме да опитате нашите 3 вкусни предложения за салати с варени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати