Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта

Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта

2 от 3 Снимки

Лимонов квас


Необходими продукти: сокът от 510 г лимони, 310 г захар, 60 г стафиди, 20 г мая, 4 л вода

Начин на приготвяне: В кипналата вода се разтваря захарта и след като течността се охлади леко, към нея се прибавя и лимоновият сок, бланшираната кора на 2 лимона и маята. Квасът се прецежда и се оставя да ферментира за 12 часа. Прецежда се отново и се сипва в бутилки, като във всяко шише се слагат по няколко стафиди. Бутилките се оставят за 3 денонощия в хладилника и са готови са консумация;

Квасовете са сред незаменимите руски разхладителни напитки, които се приготвят от незапомнени времена и намират широко приложение на руската трапеза и в наши дни.

Те имат леко кисел, но приятен вкус, напомнящ донякъде на нашенската боза. Макар да не са изобретение на рускоговорящите народи, те са се превърнали в традиционна руска напитка, за която всяка домакиня има собствена рецепта.

Ако искате някой ден да изненадате семейството или гостите си с традиционна руска кухня, не забравяйте да се научите и как да приготвяте квас. Ето няколко варианта, които сме подбрали за вас в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пламен
Пламен
16.06.2018 14:45
много хубава рецепта ,но не е лошо да уточните маята каква е и колко грама???
0
1