Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта

Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта

3 от 3 Снимки

Ябълков квас


Необходими продукти: 1 кг ябълки, 110 г захар, 190 г мед, 4 л вода, 30 г мед, канела на вкус

Начин на приготвяне: Нарязаните на резенчета ябълки се заливат с водата и се кипват. След това престояват в същата течност за 3 часа и всичко се прецежда през марля. Към отцедената отвара се добавят захарта, разтворената мая, медът и канелата. Оставя се да ферментира на топло под капак за 3 дни, след което квасът се сипва в бутилки, които се оставят за още 3 дни в хладилник.

Квасовете са сред незаменимите руски разхладителни напитки, които се приготвят от незапомнени времена и намират широко приложение на руската трапеза и в наши дни.

Те имат леко кисел, но приятен вкус, напомнящ донякъде на нашенската боза. Макар да не са изобретение на рускоговорящите народи, те са се превърнали в традиционна руска напитка, за която всяка домакиня има собствена рецепта.

Ако искате някой ден да изненадате семейството или гостите си с традиционна руска кухня, не забравяйте да се научите и как да приготвяте квас. Ето няколко варианта, които сме подбрали за вас в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пламен
Пламен
16.06.2018 14:45
много хубава рецепта ,но не е лошо да уточните маята каква е и колко грама???
0
1