Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Пет любими рецепти за бухти от цял свят

Пет любими рецепти за бухти от цял свят

Пет любими рецепти за бухти от цял свят

Бухтите са любима закуска не само на децата, но и на възрастните. Макар да са по-калорични, те редовно присъстват на трапезата ни, поради което е добре да се научим как да ги приготвяме по различен начин. Ето 5 рецепти за бухти от цял свят, които коренно се различават една от друга:

Балкански бухти

Необходими продукти: 1/4 л вода, 4 с. л. масло, 1 щипка сол, 1 ч. ч. брашно, 5 яйца.

Начин на приготвяне: Водата се слага за заври и към нея се добавят последователно маслото, солта и брашното. Разбърква се добре до получаването на гладко тесто. Сваля се от котлона и след като изстине към него се добавят и яйцата. Разбърква се до пълното поемане на яйцата. От тестото се гребва с лъжица и се пуска малко количество в сгорещена мазнина. Пържи се до златисто и готовите бухти се поднасят, поръсени с пудра захар.

Китайски бухти

Необходими продукти: 1 ч. ч. брашно, 3 разбити на сняг белтъка, 4 с. л. пудра захар, няколко листенца от цвят на магнолия.

Начин на приготвяне: От всички продукти се замесва тесто, към което накрая се прибавят и листенцата магнолия. От него се оформят топчета, които се пускат в сгорещена мазнина и се пържат до порозовяване. Сервират се поръсени с пудра захар.

Пет любими рецепти за бухти от цял свят

Гръцки бухти

Необходими продукти: 1 ч. ч сварени кестени, 6 яйца 1 ч. ч. захар, 1 к. ч. брашно.

Начин на приготвяне: Кестените се стриват на пюре и към тях последователно се прибавят жълтъците, захарта, брашното и белтъците и всичко се разбърква. Тестото се изсипва в малки формички и се пече на фурна до пълна готовност.

Белгийски бухти

Необходими продукти: 3 ябълки, 5 к. ч. брашно, 2 с. л. масло, 2 с. л. пудра захар, 30 г мая, 2 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко.

Начин на приготвяне: Към брашното се прибавят последователно маслото, захарта, разбитите жълтъци, млякото размито с маята и разбитите на сняг белтъци. Прави се тесто, което се оставя да престои 3 часа. Разточва се и от него се правят малки квадратчета, в които се слага резен обелена ябълка и след това се притискат с пръсти. Бухтите се изпържват, отцеждат се и са готови за сервиране, поръсени с пудра захар.

Германски бухтички

Необходими продукти: 100 мл червено вино, средата на 1/4 хляб, 2 с. л. пудра захар, 2 белтъка.

Начин на приготвяне: Средата на хляба се нарязва на филии, които се потапят в смесените вино и захар. След това всяка филия се потапя в купа, в която са разбити белтъците и така приготвените бухти се изпържват до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest