Приготвянето на ребърца на скара е нелека задача, с която немалко кулинари се затрудняват. Тайната се крие в подходящата марината, която да ги превърне в истинска наслада за сетивата и страстта, с която се приготвят.
Рецептите за перфектните свински ребра на скара са близки, като разликата идва само в някои от съставките на маринатата. Тук ви предлагаме три рецепти за ребърца на скара.
Необходими продукти: сол, черен пипер, 3-4 с.л. соев сос, 2-3 скилидки чесън, 1 с.л. захар, мед, кимион, лютив червен пипер
Начин на приготвяне: Скилидките чесън се стриват. Всички продукти се смесват много добре. Ребрата се намазват добре от всички страни и се оставят да престоят за час или два. Пекат се на силно загрята фурна.
Ребра на скара
Необходими продукти: 1.7 кг ребра на лента
За маринатата: сол, чесън, мед, соев сос, джинджифил, червен пипер, кайенски пипер, зехтин
Начин на приготвяне: Продуктите за маринатата се смесват, като количествата им се преценяват на око.
Ребрата се намазват с маринатата. Могат да се изпекат на скара иливъв фурна, загрята на 220 градуса. Накрая, ако фурната има грил, се запичат, за да хванат коричка.
Свински ребра на скара в медена марината
Необходими продукти: 1 кг свински ребра, 1/2 к.ч. мед, 1/2 к.ч. соев сос, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне: Течният мед се смесва в купичка със соевия сос и черния пипер. Свинските ребра се накисват в тази марината и се оставят се в хладилника, покрити с фолио за около час. Вадят се и се пекат на силно загрята скара.
Сочни ребърца на скара
Необходими продукти: 400 г свински ребърца
За маринатата: 1 ч.л. къри, 1 ч.л. чесново брашно, 1 с.л. уни сос, 2-3 с.л. лютеница, 2 ч.л. червен пипер, сол, черен пипер, около 1/3 ч.ч. олио
Начин на приготвяне: Всички подправки се смесват, но без червения пипер. Ребърцата се натриват добре и се оставят за 30 минути. В останалата марината се добавя и черният пипер. Ребърцата се пекат се на скара, като периодично се намазват с останалата марината.
Коментари