Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Трите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детството

Трите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детството

1 от 3 Снимки

Ябълков пай


Необходими продукти: ябълки, 1 пакетче ванилия, 1/2 ч.ч. стафиди, 2 ч.ч. брашно, 1 пакетче бакпулвер, 50 г масло, 200 г захар, 4 яйца, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 150 г извара

Начин на приготвяне: Пригответе меко тесто от брашното, 2 от яйцата, бакпулвера, 130 г от захарта, маслото и прясното мляко. Рендосайте ябълките и ги смесете със стафидите и ванилията. Разстелете тестото в подходяща тава и изсипете отгоре ябълковата смес.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато паят Ви се стори полуготов. Разбийте останалите 2 яйца с изварата и останалата захар, изсипете върху пая и запечете до пълна готовност;
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см-25%
Качество без компромис:
Голям и дълбок тиган с червена дръжка - 28 см
65.00 лв.
48.74 лв.

Ябълките са вероятно един от най-полезните плодове и освен това могат да бъдат намерени на пазара целогодишно. Освен че могат да бъдат консумирани самостоятелно или в компанията на други плодове, те са идеални и за приготвянето на редица десерти.

Само си представете парче леко топъл ябълков пай, който майка ви или вашата баба приготвяха с толкова много старание и любов. Добре е да предадете тази вкусна традиция и във вашето семейство. Затова не се замисляйте и когато ви остане малко свободно време, подарете парченце любов с ябълки на вашето семейство.

Те определено ще оценят това, защото няма нищо по-приятно от маминия и бабиния сладкиш. Ето защо в галерията горе Ви предлагаме 3 изпитани рецепти за сладкиши с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен