Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Трите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детството

Трите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детството

3 от 3 Снимки

Ябълков сладкиш с аромат на ванилия


Необходими продукти: 1 ч.ч. брашно, 2/3 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. масло, 4 ябълки, 4 жълтъка, прахче ванилия, 3/4 ч.ч. сметана

Начин на приготвяне: Направете тесто от 1/3 от захарта, брашното и маслото, като добавите малко вода. Оставете го увито в алуминиево фолио да почива за 30 мин в хладилника. От него разточете блат, който да поставите в намазнена кръгла тава.

Отгоре наредете обелените и нарязани по Ваше желание ябълки. Сложете да 15 мин да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна. Разбийте жълтъците, ванилията, сметаната и останалата захар в купа, изсипете върху сладкиша и го печете още около 40 мин.

Ябълките са вероятно един от най-полезните плодове и освен това могат да бъдат намерени на пазара целогодишно. Освен че могат да бъдат консумирани самостоятелно или в компанията на други плодове, те са идеални и за приготвянето на редица десерти.

Само си представете парче леко топъл ябълков пай, който майка ви или вашата баба приготвяха с толкова много старание и любов. Добре е да предадете тази вкусна традиция и във вашето семейство. Затова не се замисляйте и когато ви остане малко свободно време, подарете парченце любов с ябълки на вашето семейство.

Те определено ще оценят това, защото няма нищо по-приятно от маминия и бабиния сладкиш. Ето защо в галерията горе Ви предлагаме 3 изпитани рецепти за сладкиши с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати