Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Трите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детството

Трите сладкиша с ябълки, които ще ви върнат в детството

2 от 3 Снимки

Бърз ябълков сладкиш с бишкоти


Необходими продукти: 5 ябълки, 1 пакет бишкоти, 2 пакетчета крема сирене, щипка канела, 1/2 ч.ч. стафиди, 1/2 ч.ч. захар, 100 г разтопен шоколад

Начин на приготвяне: Обелете ябълките, нарежете ги на кубчета и ги сложете да се варят, докато омекнат. Спрете котлона, отцедете ги и ги смесете със сиренето крема, канелата и стафидите. Направете захарен сироп, като кипнете захарта в малко вода.

Започнете да подреждате бишкотите в избрания от Вас съд, заливайте ги със сиропа, намазвайте с ябълковата смес и редете по същия начин, като целта е най-отгоре да останат ябълките. Подравнете с нож, сипете шоколада в пош и украсете с него сладкиша;

Ябълките са вероятно един от най-полезните плодове и освен това могат да бъдат намерени на пазара целогодишно. Освен че могат да бъдат консумирани самостоятелно или в компанията на други плодове, те са идеални и за приготвянето на редица десерти.

Само си представете парче леко топъл ябълков пай, който майка ви или вашата баба приготвяха с толкова много старание и любов. Добре е да предадете тази вкусна традиция и във вашето семейство. Затова не се замисляйте и когато ви остане малко свободно време, подарете парченце любов с ябълки на вашето семейство.

Те определено ще оценят това, защото няма нищо по-приятно от маминия и бабиния сладкиш. Ето защо в галерията горе Ви предлагаме 3 изпитани рецепти за сладкиши с ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати