Когато печете месо, добавете няколко главички обелен кромид лук в тавата - така тавата няма да загори, месото ще получи още по-приятен аромат, а лукът също може да сервирате като допълнение към ястието.
За по-вкусен черен дроб - накиснете го в прясно мляко и го сложете в хладилника за няколко часа.
За да бъде супата по-вкусна, запържете месото и зеленчуците, след това налейте вода.
За по-вкусни пълнени чушки с яйца и сирене, сложете настърган домат и филия стрит хляб в плънката.
За да не се развари оризът, сложете го в масло преди то да се разтопило и загряло напълно, така всяко зърно поема от мазнината и не се разварява. За по-бял ориз налейте няколко капки лимонов сок във водата, с която ще го залеете.
За по-сочни кюфтета, оваляйте ги в галета преди да ги пържите.
За да бъдат питите и тестените изделия по-меки и на другия ден, добавяйте маргарин вместо масло.
Кокалчета, кожички и кости от пушени меса - увийте ти в марля и ги пуснете в тенджерата с белия боб, зеления боб, картофите.
Дивечовото месо накисвайте в оцет, вода, дафинов лист, черен пипер на зърна и глава лук срязана на две, така изчезва миризмата и месото не е сухо.
За по-пухкави шницели добавете малко газирана вода към разбитите яйца.
Към сместа за пържени кюфтета добавете 2 с.л. кисело мляко+ щипка сода.
И най-вече - гответе с любов и желание!
Коментари