Обичате ли сладкиши? Убедена съм, че над 90% от хората по света отговарят на този въпрос положително. Дилемата е сладко или здравословно и няма ли някакъв начин да получим и двете наведнъж.
Когато приготвяте десерти за себе си и за децата, имайте предвид, че естествените аромати (индрише, ванилия, мента, карамфил, канела) засилват чувството за сладост и така може да спестите от съдържанието на захар.
Щипка сол има същия ефект - подчертава сладкото. Полезно е да знаете, че когато шоколадът се консумира с лешници или бадеми, по-бързо се засища чувството за сладост.
Когато сусамов тахан се разбърка с равна доза мед, се получава сладка смес, която е много полезна за бременните заради калция, съдържащ се в тахана.
В галерията горе ще откриете продуктите, които могат да задоволят вкусовите рецептори на бременните за сладки неща.
Коментари