Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кое е здравословното сладко за бременни

Кое е здравословното сладко за бременни

3 от 5 Снимки

3. Мед


Опровергани са доскорошните твърдения, че консумацията му по време на бременност води до алергия при бебето. Ако майката не е алергична, може да се хапва. При децата обаче трябва да се изчака до третата година. От една страна, това е заради риск от евентуална алергия, от друга - заради опасност от ботулизъм. Ботулиновият токсин е анаеробен микроб и понякога се развива в пчелната пита. За организма на възрастен човек той е безвреден, но малките деца все още не са изградили добра защита срещу него. А биберон, потопен в мед, не би трябвало да си позволява никоя съвременна майка. Освен това медът води и до кариес;

Обичате ли сладкиши? Убедена съм, че над 90% от хората по света отговарят на този въпрос положително. Дилемата е сладко или здравословно и няма ли някакъв начин да получим и двете наведнъж.

Когато приготвяте десерти за себе си и за децата, имайте предвид, че естествените аромати (индрише, ванилия, мента, карамфил, канела) засилват чувството за сладост и така може да спестите от съдържанието на захар.

Щипка сол има същия ефект - подчертава сладкото. Полезно е да знаете, че когато шоколадът се консумира с лешници или бадеми, по-бързо се засища чувството за сладост.

Когато сусамов тахан се разбърка с равна доза мед, се получава сладка смес, която е много полезна за бременните заради калция, съдържащ се в тахана.

В галерията горе ще откриете продуктите, които могат да задоволят вкусовите рецептори на бременните за сладки неща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати