Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»По-различни сандвичи от цял свят, които трябва да опитате

По-различни сандвичи от цял свят, които трябва да опитате

2 от 3 Снимки

2. Сандвич с ананас (Хавай)


Макар днес да са част от САЩ, в Хавай имат своята уникална тихоокеанска кухня. За да изненадате своите гости с нещо бързо, лесно, но изключително вкусно и екзотично, представяме ви следващата рецепта. Нуждаете се от 4 филии бял нарязан хляб, 4 парчета шунка, 4 шайби ананас, 4 листчета кашкавал, 4 квадратни пушени сиренца, масло за намазване на тигана.

Начин на приготвяне: Филийките, шунката, ананасът и кашкавалчетата се разрязват под диагонал. Порциите се приготвят една по една. Филията се слага в тигана, шунката и ананасът – също. Обръщат се от двете страни (30 сек. са достатъчни). Докато са в тигана, шунката се поставя върху хляба, а върху нея – половинката шайба плод. Всичко това се покрива с кашкавалчето и се оставя на огъня, за да се разтопи леко. Сервирайте веднага с фреш или плодов коктейл

Макар и сандвичите да са наречени на английския лорд Джон Монтагю, 4-и граф Сандвич, те не са негово изобретение. Човечеството прави вкусната закуска от хилядолетия, като заслугата на благородника е тяхното популяризиране.

Има буквално хиляди рецепти за вкусни сандвичи. Всеки народ може да се похвали поне с по пет – шест. Ние обаче ще ви представим в следващата галерия някои от най-вкусните видове, заемащи достойно място в световната кулинария, наред с по-изтънчените ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати