Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

ЗориЗори
Гуру
5088k
9 от 10 Снимки

9. Джинджифил (Zingiber officinale)


Познат повече от пет хиляди години с лечебните си свойства, корените джинджифил се използват в Китай и Индия от древността (описан още в трудовете на Конфуций).

Джинджифилът е ефективно натурално средство за лечение на много болести: проблеми със стомаха, успокоява мигрената, намалява проблемите, свързани с движението, намалява болката в ставите и облекчава артрита, успешно убива раковите клетки, лекува множество сърдечно-съдови състояния, намалява кръвната захар и покачва инсулина, забавя увреждането на днк-то, ефективно лекува астма, спомага за пречистването на кръвта, намалява кашлицата и настинките, както и възможността от проявата им, подпомага храносмилането.

Джинджифилът съдържа манган, желязо, магнезий, калий, витамини Е, С и от групата В (В1, В2, В3, В5, В6), фолиева киселина, етерични масла, протеини, липиди, лецитин, бета каротин, мастни киселини, ензими и др. Той е естествен антиоксидант и антисептик. Всеизвестна е и славата му на афродизиак.

Всички знаем, че една здравословна диета трябва да включва нашите пет хранения на ден с различни плодове и зеленчуци. Но важно е да се замислим, че билките също могат да ни помогнат, за да бъдем здрави, енергични и позитивни.

Експертът билкар Рейчъл Ландън разкрива ползите за здравето на специална група от билки, наречени адаптогени в новата си книга Супербилки (Superherbs).

Билки като куркума, коприва и джинджифил доказано поддържат тялото в добро здравословно състояние, стимулират имунната система, облекчат стреса и внасят много важен баланс в нашето тяло.

Открийте топ 10 на супербилките, с помощта на които ще се подмладите, ще се предпазите от стресови ситуации и ще усетите трайно подобрение в начина по който спите през нощта и се събуждате сутрин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати