Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

Най-мощните 10 супербилки за подмладяване, признати в цял свят

ЗориЗори
Гуру
5088k
8 от 10 Снимки

8. Ашваганда (Ashwagandha)


Билката Ашваганда, известна още като Индийски жен-шен, е много ефективна за намаляване на стреса и чувството за тревожност, за подсилване на имунната система и също така помага на тялото да се адаптира към различни външни неблагоприятни условия.

Тази билка действа като мощен антиоксидант, който може да неутрализира действието на свободните радикали. Като антираково средство Ашваганда спомага за спиране на растежа и развитието на раковите клетки. Освен това в древността тази билка е била смятана за фактор, осигуряващ дълголетието.
Ашваганда действа като понижава нивата на хормона на стреса и премахва усещането за умора. Също така билката решава проблемите, свързани с безсънието и неспокойния сън, подобрява настроението и самочувствието. Подходяща е при много други заболявания като артрит, хипертония, диабет и преждевременно стареене. Ашваганда предпазва невроните и спомага за възстановяване на връзките между тях.

Всички знаем, че една здравословна диета трябва да включва нашите пет хранения на ден с различни плодове и зеленчуци. Но важно е да се замислим, че билките също могат да ни помогнат, за да бъдем здрави, енергични и позитивни.

Експертът билкар Рейчъл Ландън разкрива ползите за здравето на специална група от билки, наречени адаптогени в новата си книга Супербилки (Superherbs).

Билки като куркума, коприва и джинджифил доказано поддържат тялото в добро здравословно състояние, стимулират имунната система, облекчат стреса и внасят много важен баланс в нашето тяло.

Открийте топ 10 на супербилките, с помощта на които ще се подмладите, ще се предпазите от стресови ситуации и ще усетите трайно подобрение в начина по който спите през нощта и се събуждате сутрин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати