Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Подходящи маринати за вкусно чеверме

Подходящи маринати за вкусно чеверме

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532496
Маринати за агнешко

За да приготвите вкусно агнешко, има много хитринки. Изберете агне, което е на 3-4 месеца, за да бъде месото по-крехко. Месото трябва да е розово, а мазнината бяла. Месото е добре да посолите непосредствено преди да започнете да го готвите. В противен случай рискувате да стане сухо.

За да сготвим сочно ангешко, можем да направим различни маринати, тъй като поначало агнешкото месо е сухо. Много вкусно и крехко става месото, ако го сложите в марината от чесън, сол, олио и различни подправки.

Подходящите подправки за маринати на агнешко са: магданоз, чубрица, девесил, джоджен, мащерка, риган, червен, черен пипер и сол. Други подходящи подправки са: мента, розмарин и босилек, но те придават по-специфичен вкус. Можете да използвате и по-екзотични подправки като кардамон, куркума, индийско орехче, джинджифил и дафинов лист.

За различните маринати можете да използвате зехтин, соев сос, мед, бяло вино, червено вино, лимонов сок, масло, кисело мляко, пресен лук и оцет.

Една лесна класическа марината за агнешко месо е сол и вода в съотношение 1 супена лъжица сол на един литър вода.

Можете да приготвите и различни кисели маринати с лимонов сок, кисело мляко, оцет или вино. В тях месото е добре да стои 3 часа.

Друга подходяща марината за крехко агнешко е от оцет, бахар и магданоз. Месото престоява 2 часа в тази марината. Вкусно агнешко бутче можете да мариновате и с марината от пресен лук, чесън, джоден, чубрица, розмарин, риган, червен пипер и масло. Тази ароматна марината ще придаде страхотен вкус на месото и накрая резултатът след изпичането е вкусна и хрупкава коричка.

Можете да приготвите страхотна марината за чеверме, като смесите желе от червен касис, вино, агнешки бульон, лук, черен пипер и сол. За маринатите можете да използвате и бяло и червено вино.

Друга чудесна идея за марината за черерме е с дижонска горчица, чесън, зехтин, вермут и черен пипер. Агнешкото се намазва и престоява 3-4 часа. Или пък направете нарината от зехтин, джоджен, чесън, червен пипер, черен пипер и сол.

За вкусна марината можете да използвате и смес от зехтин, кисело мляко, чесън, лют червен пипер и малко семена от ким с кориандър (пюрирани).

За марината за вкусно чеверме можете да използвате и соев сос, мед и някои китайски сосове.

Още една прекрасна идея е да направите марината от оцет, чесън на прах и мед. Друг вариант е соев сос, чесън и лайм. Марината можете да приготвите и от зехтин, лимон, мащерка, чесън, риган и розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати