Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави бисквитена торта - ръководство за начинаещи

Как се прави бисквитена торта - ръководство за начинаещи

домашна бисквитена торта

Познавате ли човек, който не обича бисквитена торта? Ние НЕ! Бисквитената торта е десерт, който задължително присъства на трапезата на всяко българско семейство.

Дори можем да кажем, че тя е един от най-лесните и бързи за приготвяне десерти в домашни условия. Естествено, този факт ще зарадва всяка домакиня, която тепърва се учи как да направи този ароматен сладкиш. Приготвянето му не изисква специални умения, като дори децата могат да бъдат част от забавата.

Очаквате гости и се чудите какъв десерт да им поднесете? Или просто искате да зарадвате всички вкъщи с нещо сладичко? Изобщо не му мислете. Направете бисквитена торта. Освен невероятно вкусна, тя е любима както на малки, така и на големи.

Съществуват многобройни рецепти за бисквитена торта. Освен това, можете да я намерите в сладкарниците и супермаркетите. Но има ли нещо по-вкусно и здравословно от домашно приготвеното ястие?

Ето защо в днешната статия ще ви научим точно как да си направите домашна бисквитена торта за не повече от 30 мин, която ще стигне за десет порции. Бъдете сигурни, че тези, които ще я опитат ще си оближат пръстите.

Продуктите, които ще са ви необходими са:

• 350 г бисквити;

• 500 г масло;

• 200 г захар;

• 100 г пудра захар;

• 100 мл коняк;

• 100 г какао;

• 4 яйца.

бисквитена торта

Начин на приготвяне и инструкции:

1. Смесете яйцата и захарта и ги оставете в съд с вряща вода или млековарка. Разбърквайте сместа, докато се сгъсти.

2. В друг съд разбъркайте пудрата захар и маслото, държано на стайна температура. Прибавете какаото и отново разбъркайте. Сипете получения крем към пастьоризираните яйца.

3. Сложете половината крем във форма за кекс. Върху него подредете ред бисквити, напръскани с коняк. Отгоре сложете останалия крем и подредете останалите бисквити, също напръскани с коняк.

4. Приберете тортата в хладилник и я извадете след 180 мин. Оставете формата в топла вода за 2 минути, за да можете да извадите тортата от нея.

По желание можете да я гарнирате с настърган шоколад, ядки или плодове по ваш вкус.

Сервирайте с усмивка готовата бисквитена торта на любимите си хора.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest