gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Полезна ли е консумацията на масло?

Полезна ли е консумацията на масло?

консумация на масло

Напоследък се смята, че маслото е по-вредно, отколкото полезно. Говори се, че прекомерната консумация на този продукт може да причини развитие на атеросклероза на сърдечните съдове. Но вярно ли е това твърдение?

Тибетците, добре известни като дълголетници, ядат масло от високомаслено мляко със сол и зелен чай, при тоав всеки ден. Кой знае, може би тази конкретна напитка е ключът към доброто здраве и впечатляващ живот. Определено не си струва да се зачеркне маслото от ежедневното ни хранене и в следващите редове ще стане ясно защо.

С какво е полезно маслото?

Маслото е източник на витамин Е, D, С и А. Както знаете, за да се абсорбира последния витамин от храната, са необходими мастни киселини, които се намират в маслото. Просто казано, за да извлечете максимума от морковите, трябва да използвате този зеленчук в комбинация с масло.

Мастните киселини в маслото, постъпвайки в тялото, не се отлагат в мастни тъкани, а отиват изцяло за енергийното снабдяване на организма. Следователно, използвайки масло е малко вероятно да се възстановите от умора, но за дълго ще заглушите чувството на глад.

масло

В маслото се съдържат голямо количество антиоксиданти, които предотвратяват развитието на атеросклероза и дори рак.

Ползите от маслото

Маслото е източник на йод, който се усвоява добре в организма. Именно спадът в популярността на маслото в полза на маргарина се превърна в основната причина за избухването на епидемията на гушата (разширена щитовидна жлеза) в началото на миналия век. Лекарите съветват да се приема масло при диария при деца и запек при възрастни.

Високото съдържание на витамин К12 в маслото предотвратява развитието на кариес и остеопороза. Друга много полезна съставка в маслото е бутират. Това вещество, помага за намаляване на лошия холестерол в организма и повишава чувствителността към инсулин с впечатляващите 300%.

Безспорно, най-полезно е домашното масло или висококочаственото от магазина.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати