Правилното хранене, за да унищожим гъбичките на синузита!

Правилното хранене, за да унищожим гъбичките, които причиняват синузит
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Синузитът е често срещано заболяване. Характеризира се с възпаление на носните синуси и е известно като синусова инфекция. За съжаление, това е хроничен проблем за много хора, който засяга сериозно ежедневието им. Ако не се лекува, синузитът може да продължи месеци, дори години.

Някои от основните симптоми на синузит включват следното:

- кашлица;

- висока температура;

- умора;

- болка в лицето или подуване;

- зъбобол;

- намалено усещане за вкус и мирис;

- хрема;

- запушване на носа;

- запек.

Научно е доказано, че повечето случаи на синузит всъщност са причинени от гъбички, а не от инфекция. Още през 1999 година проучване показва, че гъбични организми са открити при 96% от пациентите със синузит. Освен това възпалените клетки са по-скоро усукани около гъбичките, което показва, че състоянието е причинено от гъбички.

Спорите на плесени често се вдишват във въздуха, което е причината много хора да имат гъбички в лигавицата на синусите. Но само тези, които са предразположени към хроничен синузит, ще реагират на гъбичките, което води до симптоми на синузит.

Ето някои от най-добрите лекове за синузит:

1. Избягвайте захар или зърнени храни

Правилното хранене, за да унищожим гъбичките на синузита!

Добре е известно, че гъбата се храни със зърно и захар. По този начин с елиминирането на тези храни от вашата диета или ограничаването на тяхната консумация, може да измине дълъг път в поддържането на гъбичките под контрол.

2. Консумирайте риба или масло от черен дроб на треска

Консумирането на риба и рибено масло ежедневно помага за повишаване на имунитета, поради високото им съдържание на омега-3. Заслужава си да се отбележи, че общата добавка на омега-3 се отличава от съединенията, които се намират в тези масла. Маслото от черен дроб на риба треска ще омекоти инфекцията на вашия синус, но също така ще намали риска от развитие на рак и ще подобри цялостното ви здраве.

3. Яжте кокосово масло

Правилното хранене, за да унищожим гъбичките на синузита!

Кокосовото масло е пълно с лауринова киселина и киселина, която има силни противогъбични, антивирусни и антибактериални свойства. Важно е обаче да изберете висококачествено масло, тъй като много кокосови масла са наситени с гъбични токсини, защото те се произвеждат със сушени кокосови орехи, които са замърсени с микотоксини. За да извлечете максимума от кокосовото масло, потърсете компания, която използва пресен кокосов орех за своето масло.

4. Избягвайте употребата на топ 10 микотоксични продукти

Топ 10 микотоксични храни включват царевица, пшеница, ръж, ечемик, алкохолни напитки, захар, фъстъци, сорго, памучни семена и твърди сирена.

5. Упражнения

Правилното хранене, за да унищожим гъбичките на синузита!

Физическата активност, стимулира циркулацията на въздуха и спомага за изчистване на слузта, карайки я да се движи през синусите. Следователно, това почиства всички вредни частици, които допринасят дразнене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати