Как да украсяваме коктейли

Как да украсяваме коктейли
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Спираловидна резачка на плодове и зеленчуци за декорация
9.20 лв.
Виж ››

Независимо дали си падате по по-твърдите алкохолни напитки, любители сте на виното, или пък се смятате за най-обикновен бираджия, то няма как да не изпитвате наслада и възхищение от изискания вид на екзотични коктейли. Защото майсторлъкът в тях се крие не само в миксирането на различните напитки, но и в украсата на коктейлите.

С украса за коктейли можете да се сдобиете във всеки по-голям магазин, където ще намерите извити сламки, коктейлни чадърчета и какво ли още не. Но не винаги разполагаме със съответното време да отскочим до магазина или казано по-лесно - не винаги сме подготвени.

Можете ли тогава да украсите коктейлите с подръчни материали? С продукти, които се намират в хладилника или из кухненските ви шкафове? Естествено, че можете. Ето няколко идеи как да украсим коктейли!

1. Украса от цитрусови плодове

Зимно време обикновено все някъде из дома ви се намира някой портокал или грейпфрут. Просто отрежете резен от него, направете по средата на вътрешността му лек прорез и го закачете внимателно на ръба на коктейлната чаша.

Не ви се намира нито портокал, нито грейпфрут? Е, тогава използвайте лимон или лайм. Освен красив вид, те ще придадат и аромат на свежест към вашето класическо мохито или друг коктейл.

2. Украса от маслини

Украса на мартини

Това е класическа коктейлна украса. Просто набучете на клечка за зъби 3 маслини без костилка и ги топнете в коктейла. Най-добре ще е, ако маслините, с които разполагате, са с чушка вътре или друг вид пълнеж, който да им придава по-екзотичен вид. Така може да украсите коктейли с мартини или коктейл блъди мери.

3. Череша или вишна

Също класическа украса за коктейли, но не забравяйте, че няма нужда да махате дръжката на черешката/вишната.

4. Резен ананас или диня

Коктейл с ананас

Какво ще изберете вероятно зависи най-вече от сезона, в който приготвяте коктейлите си, но и двата плода са идеални за приготвянето на тропически коктейли.

5. Най-обикновена ябълка или круша

Да, какво по-лесно от това? Отново си приготвяте резен от тези плодове и ги закрепяте за гърлото на коктейлната чаша. Имайте предвид обаче, че тези плодове доста бързо потъмняват. За да избегнете този ефект ги напръскайте леко с лимонов сок.

6. Ментови листа

Мохито с ягоди

Придават свежест на всички коктейли, но листенцата мента трябва да са пресни. Украсете с тях ягодово дайкири или друга напитки. Ментовите коктейли са по вкуса на почти всеки!

7. Сол и захар

Намокрете леко гърлото на коктейлната чаша и я поръсете със захар или сол, които да полепнат по него. Истинска красота, стига да не забравите да изтръскате останалото количество сол/захар от вътрешността на чашата. Да няма неприятна изненада след първата глътка...

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати