Невероятната полза на маслото от черен кимион!

Невероятната полза на маслото от черен кимион
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.
67.15 лв.
Виж ››

За съжаление алтернативните терапии често не се признават от съвременната медицина. Процесът на научно признаване на ефективността на лечебните подправки от лекарите напредва със скокове. Не си струва, да обясняваме защо това се случва. Много по-лесно е да пуснат супер ново лекарство, без да говорят за по-щадящи и не по-малко ефективни методи за лечение на тялото.

Последните проучвания показват, че черният кимион има способността да инхибира раковите клетки. Маслото от семена и екстрактът от тимохинон, мощен в борбата срещу рака на черния дроб, меланома, лимфома, рака на маточната шийка, панкреаса, гърдата, стомаха, простатата, дебелото черво и мозъка.

Маслото от черен кимион се използва от векове за лечение на рак

Според две проучвания от Китай и Саудитска Арабия маслото се използва от векове в традиционната медицина за лечение на рак. Освен това има доказателства, че този продукт може да помогне при захарен диабет, сърдечно-съдови проблеми и бъбречни заболявания.

Изследванията показват, че тимохинонът има антиоксидантни свойства и повишава имунитета. Едно е ясно: маслото от черен кимион предизвиква апоптоза в раковите клетки и не засяга имунитета. Но за съжаление, съвременната медицина признава наскоро.

Маслото от черни семена е полезно при лъчетерапия

Индийски учени са установили, че много пациенти изпитват сериозни странични ефекти по време и след облъчване. Първите проучвания, разбира се, бяха проведени върху лабораторни мишки. Имаше една група нормални, здрави мишки и друга група мишки с тумори.

Преди облъчване на мишките е даден екстракт от черен кимион (100 мг на кг телесно тегло). Кимионът успя да предпази далака, черния дроб, мозъка и червата на мишките от вредните радиационни ефекти върху двете групи. По този начин учените са потвърдили защитния ефект на черния кимион при излагане на радиация при пациенти с рак.

Маслото от черен кимион убива раковите клетки на белия дроб

Черен кимион

Според учени от Саудитска Арабия антиоксидантните, противовъзпалителните и антибактериалните свойства на черния кимион са известни отдавна. Те са доказали противораковата активност на маслото от черен кимион в лабораторни условия.

В лабораторията, раковите клетки били изложени на 0, 01 мл масло и 1 мл екстракт, след което е оценена жизнеспособността на клетките. В резултат на действието на екстракта и маслото броят на живите ракови клетки намалява и тяхната клетъчна морфология се променя. Освен това скоростта на клетъчна смърт се увеличава с по-висока концентрация на масло или екстракт. Клетките намаляват по размер и губят нормалния си вид.

Компонентите на черния кимион убиват мозъчните ракови клетки

Изследователи от държавния университет в Охайо заключават, че има нужда от допълнителна терапия за лечение на глиобластом (най-агресивният злокачествен мозъчен тумор).

Изследването се фокусира върху тимохинон в черня кимион, тъй като естествените фитохимикали имат силни противотуморни свойства.

Те открили, че тимохинонът има селективни цитотоксични свойства върху човешките клетки. Той убива раковите клетки, като същевременно оставя здравите клетки непокътнати.

Доказано е също така, че избирателно инхибира раковите клетки на мозъка и гръбначния мозък, без да пречи на дейността на здравите клетки в мозъка и гръбначния мозък.

Екстрактът показа способността да инхибира гените за автофагия в раковите клетки. Автофагията всъщност насърчава по-нататъшния растеж на раковите клетки, подпомагайки производството на клетъчна енергия.

Ако този процес бъде спрян, производството на енергия страда, което води до регресия на тумора и удължаване на оцеляването на засегнатите органи. Това всъщност показва, че тимохинонът е нова стратегия за лечение на рак през 21 век.

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати