Хапвайте зелен лук за здрава кожа

Зелен Лук

Вече не е необходимо дамите да се двоумят дали да сложат зелен лук в свежите пролетни салати. Изборът бе предопределен от учените, според които консумацията на зелен лук пази от много и най-различни заболявания, най-вече от дерматологичен характер, съобщава БГНЕС.

Причината за това е пречистващата сила на стръковете лук, които действат на регенеративните процеси, протичащи в тялото и кожата.

Освен това зеленият лук има благоприятно действие върху имунната система. Хрупкавият зеленчук съдържа редица ценни вещества, които поддържат организма устойчив на вируси и други инфекции. Той съдържа високо количество витамин C, калий, калций, силният антиоксидант керцитин, както и множество хранителни фибри.

Установено е още, че зeлeният лyĸ cъдъpжa и гoлямo ĸoличecтвo фолиева киселина. Ако тя не присъства достатъчно в ежедневното ни меню, се стига до състояния на xpoничeн гacтpит. Бъдещите майки трябва да знаят, че пo вpeмe нa бpeмeннocт недостигът нa фoлиeвa ĸиceлинa мoжe дa пpeдизвиĸa cпoнтaнeн aбopт и дopи пpeждeвpeмeннo paждaнe.

Лук

Само 70 грама пресен лук дават на организма дневната доза аскорбинова киселина (витамин С). Тя е отговорна за изграждането на важния за еластичността на кожата колаген, както и за заздравяването на стените на кръвоносните съдове. Това води до по-рядката поява на подкожни кръвоизливи.

Признаци за липса на аскорбинова киселина са бързата умора, напрежение в мускулите, лошото състояние на устата и зъбите.

Стресът, тютюнопушенето и високата телесна температура рушат аскорбиновата киселина. Аспиринът, кортизолът, антибиотиците и аналгетиците също са врагове на витамин С.

Ето защо си го набавяйте важния за организма витамин чрез естествени природни източници, какъвто е зеленият пресен лук.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати