gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Съвети за млади домакини

Съвети за млади домакини

Съвети за млади домакини

1. Ако не желаете в съдовете, в които варите вода да се събира утайка, най-добрият вариант е да сложите на дъното на тенджерата мида, която предварително е почистена и изварена.

2. Ако искате да почистите сребърните си бижута, сложете ги във водата, когато започвате да варите картофи. След като картофите се сварят, извадете бижутата, изплакнете ги и ще видите, че отново имат блясък.

3. Можете също да изчистите сребро, използвайки хлебна сода – търкате бижуто със содата до блясък, при падането на праха ще забележите, че е станал сив.

4. В тенджера, в която имате загоряла захар, сложете две супени лъжици вино и загрейте на котлона – изчакайте да заври и след като повърхността се изчисти, изключете и изплакнете.

5. Ако ви се налага да измиете мазна бутилка използвайте утайка от кафе.

6. Ако искате да имате ароматно спално бельо, добавете

няколко капки от любим ваш аромат, когато изплаквате чаршафите.

Съвети за млади домакини

7. При полепнал варовик по любимата ви ваза използвайте обелки от картофи. Поставете ги заедно с вода вътре и до няколко минути ще забележите, че варовикът е изчезнал.

8. За да смалите размера на коркова тапа и да успеете да затворите желаната бутилка, потопете корковата тапа в гореща вода. Запомнете, че след като тя намали обема си, трябва веднага да затворите бутилката, защото до няколко минути тя ще възвърне обема си.

Съвети за млади домакини

9. Идеалният препарат за миене на прозорци е водата. Използвайте само вода и вестник, за да забърсвате. Може да добавите и малко разтворен сапун или капки оцет.

10. Ако искате да отпушите запушената мивка сложете сода за хляб в канала, налейте оцет и изчакайте няколко минути, след което пуснете водата.

11. Лимони могат да се съхраняват изненадващо дълго време в шкаф, ако ги сложите в сух съд, в който, редом с лимоните, сте сложили и чаша с вода.

12. За да освежите кожени якета или панталони, използвайте мъглив ден и ги провесете на простира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати