Сезонно хранене през есента

Сезонно хранене през есента

Есента е един от най-прекрасните сезони на годината. Не само заради топлите багри на листата и спиращите дъха цветови шедьоври на пейзажа, но и защото през този сезон е налице една чудесна възможност да се ядат пресни и здравословни зеленчуци, които най-добре могат да ни подготвят за зимата.

В крайна сметка, зимата и пролетта са далеч по-малко богати на ценни хранителни вещества. Затова е много важно да не се губи време и да се възползвате от даровете на есента. Зеленчуците доскоро отглеждани в градината, днес са на масата ви с максимален комплекс от най-необходимите витамини и минерали.

За тези, които наистина ценят своето здраве и здравословен начин на живот сега е идеалното време да пробват полезна диета. През есента особено полезни са зелеви диети, тиквени диети и картофени диети. А можете просто да се спрете на класическа зеленчукова диета, където в допълнение към зеленчуците могат да се консумират и растително масло, оцет и сол.

Ако заложите на дългосрочна зеленчукова диета или цялостно се храните правилно и с много зеленчуци, особено с чушки, домати, патладжани, тиква и други, не само ще подобрите цвета на кожата си, но също така е гарантирано и отличното здравословно състояние на вашия организъм.

Сезонно хранене през есента

Растителните храни улесняват отделителните системи. Това не само спомага за намаляване на холестерола и загуба на тегло, но също така подобрява външния вид. Освен това укрепва имунната система, което е много важно за предстоящия зимен сезон на грип и настинки.

Най-добре ще бъде два дни в седмицата да наблегнете на растителни храни. През тези дни намалете консумацията на мляко и млечни продукти, яйца, риба и месо. Вашето тяло ще отговори с благодарност към тези промени във вашия хранителен режим.

Да не забравяме и растителните масла. Опитайте се да не се ограничава само с обичайните слънчогледово олио или зехтин Въведете в менюто употребата на олио от орех, олио от гроздови семена, от кедрови ядки, горчица и други.

Есента е най-известна като сезон на ябълките и гроздето. Тези два плода са полезни да се консумират точно сега, когато са едва наскоро откъснати, защото съдържат най-много витамини. На трапезата ви трябва да има ястия от всички сезонни зеленчуци.

Сега е времето и на похапването на моркови, тиква, зеле, броколи, карфиол и целина. Картофите също са най-полезни и вкусни за консумация през есента. Само е добре да ги консумирате запечени с кожата и без месо, както и да са придружени със салата.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати