Рецепти за готвене на пара

Уред за готвене на пара

Готвенето на пара е интересно и никак не е трудно. Единственото, което е необходимо да съобразите – къде слагате уреда, докато готвите, тъй като от него се отделя доста пара и може да стане мъгливо. Най-добре ако имате аспиратор, да стои под него.

Всичко може да си приготвим на пара, включително и месо, но нека първо да започнем с най-лесното – ориз. Необходимо ви е:

Ориз на пара

Начин на приготвяне: Преди да започнете същинската част, измийте ориза, както за всяка друга гозба – докато отмиете нишестето. След това го оставете да престои поне един час във водичка. Едва след тази процедура можете да го сложите в уреда.

Ориз на пара

Готви се около половин час. Ако сте решили, че само ориз е твърде постно, добавете зеленчуци или някакво месо, но чак 30 минути, след като сте сложили ориза да се приготвя. Ако го правите със зеленчуци, необходими са ви още 30 минути и гозбата е готова. Подправките не се слагат по време на готвенето – слагайте ги накрая, включително и солта.

Можете да си приготвите и риба – става изключително крехка и вкусна и едновременно с това е здравословна. Какво ви е необходимо:

Риба на пара

Риба на пара

Необходими продукти: 1 бр пъстърва , 2 с.л светъл соев сос, 2 с.л лимон, и 2 с.л зехтин

Начин на приготвяне: Изчиствате и измивате рибата, която може да бъде каквато вие предпочитате, след което правите прорези по ширината на рибата – на около 2 -3 см едни от други. Останалите продукти – лимонов сок, соев сос и зехтин (мое да използвате и сусамово олио) смесвате и заливате рибата. Оставете я да постои така поне час. След което сложете рибата в уреда за пара.

Всичко може да приготвите в уреда – става вкусно и крехко, малко по-различно от храната, на която сме свикнали, но също е чудесно. Ето и как да си приготвите свински дроб :

Свински дроб на пара

Необходими са ви: свински дроб, сол, вода, олио

Начин на приготвяне: Нарязвате дроба и го оставяте във вода с малко сол да престои няколко часа, след това го отцеждате и хубаво намазвате с олио. Остава само да го сложите в кошницата и да изчакате да се приготви.

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати