Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Вреден ли е аспиринът в туршиите?

Вреден ли е аспиринът в туршиите?

редакция:
Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Туршия от чушки с аспирин

Много домакини използват аспирин за консервиране, защото именно неговото използване предпазва течността в зимнината от помътняване. Според много домакини аспиринът предпазва бурканите от излишно разпенване и вкисване и запазват по-дълго време зимнината.

Затова в много страни домакините използват аспирина, когато приготвят различни видове зимнина за семейството си.

Наистина, аспиринът създава пагубна киселинна среда за бактериите, затова, ако го пуснете в кисели краставички, те ще изглеждат добре дълго време.

Салициловата киселина, която се съдържа в аспирина, влияе зле и върху лигавицата на стомаха, затова не се препоръчва използването на аспирин при приготвянето на зимнината.

Още повече, че в съчетание с алкохол аспиринът нанася силен удар по стомашната лигавица. Обикновено туршията върви с ракия или друг вид алкохол. Честата консумация на алкохол със зимнина, в която е добавен аспирин, може да доведе до гастрит. Хора с чувствителен стомах не трябва да използват аспирин при приготвянето на зимнина, нито да консумират такава.

В големи дози аспиринът не е подходящ изобщо за консумация, а при прекалено дълъг контакт с продуктите променя вкуса и аромата им.

При честа употреба на аспирина като консервант за зимнина може да се получи алергична реакция, тъй като той действа и като алерген.

Не се препоръчва консумацията на зимнина с аспирин от жени, които са бременни или кърмят, а също така и от хора, които страдат от астма, болести на черен дроб, бъбреци и храносмилането.

Особена вреда нанася аспиринът на малки деца, които консумират зимнина, направена с използването на това лекарствено средство.

Установено е, че при деца, които са консумирали туршии и други видове зимнина, приготвена с използването на аспирин, след това получават алергични реакции при използването на аспирин при заболяване.

Вижте също как се запазва туршията по-дълго и защо се слага захар на туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Христина
Христина
За да сме коректни, трябва да го наричаме ацетил-салицилова киселина. Търговското наименование "Аспирин" е запазена марка само на фирма "Байер"
23.08.2014 11:48
3
Даниела
Даниела
Този коментар за аспирина е от параноик. Това не е вярно. Аспиринът е много полезен, особено за хора след 50 годишна възраст.
22.08.2014 07:38
10
5