Gotvach.bg»Съвети»Как да запазим туршията по-дълго?

Как да запазим туршията по-дълго?

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
15082386

Туршията с естествена ферментация има незабравим вкус. Консумирайки прясно приготвени продукти като домашна туршия, ползите за здравето са много, ако я считаме за пробиотична храна.

Наличието на натурални пробиотици в зеленчуците дарява мощен антиоксидантен ефект и дълголетие. Така спокойно можем да си похапваме домашна туршийка, радвайки се на отличен вкус и деликатно подпомагане на тонуса и цялостното ни здравословно състояние.

Наличието на полезни бактерии, въпреки че е много добър източник на здраве, прави срока на годност на туршията доста по-кратък от останалите домашни продукти, преминали стерилизиране.

Заслужава си да положим усилия за да удължим срока на годност, особено когато сме се постарали да приготвим огромни количества от любимите си зеленчуци.

Една възможност за запазване на туршията по-дълго е следната. В случаите, когато все още сиропът е бистър, можем да извадим в буркани зеленчуците и да ги затворим с капаци, но без да стерилизираме.

Съхраняваме в хладилник, като редовно проверяваме за помътняване.

Най-сигурният начин да запазим туршията за по-дълго, е да източим целия наличен сироп /в случаите, когато започват да се образуват бели налепи по повърхността/ и да заменим с чиста вода.

Към всеки литър вода добавяме по 30 грама морска сол.

Добър апетит на всички любители на домашно приготвената царска туршия или пък селска туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати