Лесни рецепти на тиган

Ориз в Тиган
Електронна везна тип кана-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Независимо, че непрестанно получаваме информация колко вредни са пържените храни, истината е, че повечето от нас често се изкушават да похапнат нещо приготвено на тиган. Нещо повече – освен, че са вкусни, тези гозби се приготвят изключително бързо, което пък ни спестява време. На тиган могат да се приготвят пилешки дреболии, яйца по всякакъв начин, меса, зеленчуци.

Първата рецепта е с пилешко месо и се приготвя наистина бързо. Хубавото е, че дори да ви липсва някой от продуктите, винаги можете да импровизирате. Ето я и рецептата:

Пиле в тиган

Необходими продукти: глава лук, 2 моркова, доматена консерва, 300 г гъби, пилешко месо на хапки, черен пипер, сол, олио, мащерка.

Пилешко

Начин на приготвяне: подгответе си продуктите – нарежете и измийте гъбите, морковите и лука. Първото, което слагаме в тигана да се запържи, е лукът и веднага след това морковите. Пилето – нарязано на парчета се добавя след това да се позапържи добре, сложете и мащерката.

След около 4 – 5 минути се слагат подправките и доматите. Намалете котлона и оставете пилето да ври поне 30 – 40 минути. Когато пилето е сварено, трябва да добавите нарязаните на филии гъби и когато и те омекнат, да изключите котлона.

Следващото предложение отново е с пилешко месо, но този път вместо доматен сос ще добавим сос от сметана:

Гъби със сос

Пиле на тиган със сметанов сос

Необходими продукти: пилешки гърди, пипер - по възможност червен зелен и жълт, малка глава лук, царевица от консерва, сметана, сол, черен пипер, олио, розмарин по желание.

Начин на приготвяне: нарязвате си пилешките гърди и ги слагате да се изпържат в сгорещения тиган. После добавяте нарязаните на ивички чушки, лукът на полумесеци и царевицата. Разбърквате енергично и слагате сметаната – количеството й зависи от това колко сос искате да има в манджата. Накрая подправяте с миризмите и захлупете с капак. Когато зеленчуците омекнат, можете да изключите ястието.

И тъй като обърнахме подобаващо внимание на пилешкото, следващата рецепта ще бъде за ястие със зеленчуци и няколко яйца:

Патладжан с яйца

Необходими продукти: ½ кг зелен лук, 1 патладжан, 100 г кашкавал, 3 – 4 яйца, 2 домата, ½ връзка с магданоз, олио, сол.

Начин на приготвяне: първо нарежете патладжана и го оставете да се отцеди, за да не горчи после. Нарежете лука и го сложете да се пържи, след това сложете патладжана нарязан на кубчета, заедно с доматите. След като се запържат добавете яйцата, разбъркайте енергично. Накрая сложете магданоза и кашкавала.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати