gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Какво да сготвим с авокадо?

Какво да сготвим с авокадо?

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Салата с авокадо
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

С авокадо можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Избирайте меко и добре узряло авокадо, за да можете максимално да се насладите на вкус и полезните му съставки.

Много вкусна и красива е трицветната салата с авокадо. Необходими продукти: 1 топка моцарела, 2 домата, 1 авокадо, 1 щипка пресен или сушен босилек, 2 супени лъжици зехтин, половин лимон, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Доматите и моцарелата се нарязват на филийки с дебелина около 5 милиметра и се нареждат като кръг в голяма чиния, като се редуват домати със сирене.

Салати с авокадо

Поръсват се със сол и се оставят за 20 минути в хладилник. В това време авокадото се разрязва на две, изважда се костилката, обелва се кората и плодът се нарязва на големи парчета. Напръсква се с малко лимонов сок.

Авокадото се разпределя върху доматите и сиренето, поръсва се с босилек, овкусява се с лимонов сок и зехтин.

Салатата от авокадо и пилешко е много вкусна и хранителна.

Необходими продукти: 200 грама пилешко филе, 1 зелена салата, 1 авокадо, 150 грама сирене, 10 маслини без костилки, 1 супена лъжица лимонов сок, 4 супени лъжици зехтин, сол на вкус.

Авокадо и доамти

Начин на приготвяне: Пилешкото филе се разрязва на ленти и се запържва в половината зехтин. След като изстине, се нарязва на квадратни парчета. Авокадото се разрязва на две, отстранява се костилката и се обелва кората. Нарязва се на квадратчета с размера на пилешкото месо. Напръсква се с лимонов сок, за да остане цветът му ярко зелен.

Зелената салата се измива, всяко листо се подсушава с кърпа и се оставя за 20 минути в хладилника, за да стане хрупкаво. Сиренето се нарязва на квадратчета или се настъргва.

В салатиерата се слагат листата зелена салата, накъсани на едри парчета, добавя се пилешкото месо, авокадото, маслините и сиренето. Добавя се сол и зехтин. Разбърква се и се сервира.

Паста с авокадо

Ако сте любители на вкусната италианска кухня, пене с авокадо и скариди със сигурност ще ви хареса.

Необходими продукти: 200 грама пене, 250 грама почистени сварени скариди, 2 домата, 1 авокадо, 1 глава лук, 2 скилидки чесън, 1 чаша зеленчуков бульон, сол и босилек на вкус, олио за пържене.

Начин на приготвяне: В голяма тенджера се кипва вода със сол и малко олио. Макароните се сваряват, докато не станат меки, но с леко твърда сърцевина. Отцеждат се и се изплакват с вода.

Лукът се нарязва на ситно, чесънът се нарязва на тънки филийки, доматите се поливат с вряла вода и се обелват, а след това се нарязват на кубчета. Авокадото се разрязва на две, остранява се костилката и се обелва кората. Нарязва се на кубчета.

Чесънът се запържва до златисто, добавя се лукът, след 4 минути скаридите, а след това доматите и босилекът. Разбърква се и се добавя бульонът. Добавя се сол и се готви 8 минути на бавен огън.

Добавя се авокадото, готви се още 2 минути и сосът се сваля от котлона. Пенето се смесва със соса и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати